GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πόλεις που μιλάνε‏...

Από το http://www.harrytsopanos.blogspot.com/ . Απο μικρος ειχα μαθει στο σχολειο οτι το μονο ον που εχει το χαρισμα της ομιλιας ειναι ο ανθ...

Από το http://www.harrytsopanos.blogspot.com/
.
Απο μικρος ειχα μαθει στο σχολειο οτι το μονο ον που εχει το χαρισμα της ομιλιας ειναι ο ανθρωπος. Μεγαλωνοντας δεν ειχα ακουσει τιποτα διαφορετικο,και συνεχιζα να πιστευω το ιδιο γιατι δεν ειχε υπαρξει αποδειξη για το αντιθετο.
Εκει γυρω στα 15 ηρθε ξαφνικα κατι που το ονομαζαν τοτε Δημοκρατια και μας ειπαν μετα οτι ολα θα γινουν καλυτερα,θα εχουμε δουλεια,ελευθερια κλπ.
Τα επομενα χρονια δεν ειχαν αλλαξει και πολλα,ακομη σκοτωνονταν παιδια απο κατι αρματα που τα ελεγαν αυρες,τιποτα δεν φαινοταν να πηγαινει καλυτερα μονο κατι ηλικιωμενοι η μεσηλικες εβγαιναν καθε τοσο που γινοταν ενα πανηγυρι που το ελεγαν"εκλογες"και υποσχονταν οτι μετα απο την επομενη Κυριακη παλι ολα θα πηγαιναν καλυτερα.
Και παλι τα ιδια και...

παλι τα ιδια...πανηγυρια,μεσηλικες με υποσχεσεις,και κυριωτερα το μεγαλο νεο που δεν ειχα μαθει στο σχολειο. Οι πολεις μιλανε.
Τουλαχιστον ετσι υσχυριζονται ολοι αυτοι απο εκει που ουρλιαζουν,
"Η Αθηνα μιλησε"και το ιδιο και για αλλες πολεις, οποτε ερχεσαι σε μια αμφιβολια και τελικα πειθεσαι,ναι οι πολεις μιλανε.
Μεγαλωνοντας περισσοτερο καταλαβα οτι αυτο που παει καλυτερα ειναι οτι ολοι αυτοι που νοικιαζουν καθε τοσο το κτηριο το μεγαλο στο Συνταγμα, γινονται πλουσιοτεροι,με πολλα σπιτια,ενω οι υπολοιποι δηλαδη μισθωτοι,συνταξιουχοι κλπ δεν μπορουν να ανταπεξελθουν στα καθημερινα τους εξοδα.
Και τωρα ξερω και ειμαι σιγουρος οτι οι πολεις μιλανε,και θα μιλησουν περισσοτερο μετα απο αυτες τις εκλογες,με τον κοσμο να μην βρισκει ακρη στα προβληματα του,επειδη τελικα μονο εμεις απο ολη την Ευρωπη θα παραμεινουμε στον τροχο της κρισης,λες και τοτε που δεν ειχαμε κριση περνουσαμε καλυτερα.
Αντιο λοιπον στην συγκλιση των μισθων,στα καλυτερα νοσοκομεια,σε δουλεια με αξιοπρεπεια,σε δωρεαν παιδεια,σε προνοια για τους οικονομικα αδυνατους.
Μιλανε οι πολεις,λενε πολλα,μυστικα,να ηξεραν και να μουτζωνουν καλυτερα θα ηταν.

13 σχόλια

  1. To 1974 ησασταν 15 ετων, αρα ειστε γεννημενος το 1959. Δηλαδή σημερα 50 ετων. Αρα δεν ειστε ούτε μικρος ουτε ανωριμος, αρα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να γραφετε σε μπλογκς, που σας διαβαζουν και ατομα που ηταν αγεννητα στην δικτατορια, και να λετε οτι "ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ". Ωραιος μηδενισμος. Αν ομως μας βαλει κανενας παλι στον γυψο, πρωτος φανταζομαι θα κλαφτειτε για να γυρισει η Δημοκρατια και να λετε παλι μετα οτι "ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ" με το φοβερο κριτηριο οτι σκοτωθηκε καποιος σε μια διαδηλωση (λες και δεν εχει ξανασυμβει κατι τετοιο στον κοσμο). Ας ειμαστε λιγο προσεκτικοι κυριε, κατι τετοια χρησιμοποιουν ορισμενοι για να απαξιωσουν τη Δημοκρατια. Μην γινεστε συνεργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αθήνα 1η Οκτώβρη 2009

    Η ώρα είναι 11 και μόλις τώρα διαλύθηκε η προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ.

    Σίγουρος πια ότι η πανούκλα φεύγει και ανακουφισμένος, όχι γιατί θα έλθει το ΠΑΣΟΚ, αλλά γιατί ο φασισμός, επιμελώς καμουφλαρισμένος 6 χρόνια, αποσύρεται για μια ακόμα φορά στα χρονοντούλαπα της ιστορίας.

    Ποτέ η χώρα δεν γνώρισε τέτοιο νεποτισμό και αλητεία, τέτοια βαρβαρότητα και καφρίλα.

    Είμαι 60 χρονών και η περίοδος της διακυβέρνησης Καραμανλή ξεπερνούσε σε γελοιότητα, κίτς, ντουτσεϊσμό, Γκαιμπελισμό τούς πρώτους μήνες της χούντας.

    Ζήσαμε ένα πρωθυπουργό πιο γελοίο και από τον μυστράκια τον Πατακό. Εναν πρωθυπουργό που έκλεινε τις υποθέσεις της χώρας κουνώντας χέρια-πόδια, κοιλιές και κλείνοντας ματάκι.

    Αυτό μπορούσε, αυτό ήξερε, αυτό του αρκούσε να κάνει.

    Και από δίπλα του όλα τα αρπαχτικά, που βλέποντάς τον λειψό, άβουλο, μπουνταλά ξεζούμιζαν τον ελληνικό λαό. Και ταυτόχρονα υπαγόρευαν στον μπουνταλά τις σκέψεις των και τα σχεδιά τους.

    Λειψός, κουσουράτος, άβουλος και ανόητος. Διότι, αγνοώντας ακόμα και στα τελευταία τέρμινα της δυναστείας του το λαό, του κούναγε το δάκτυλο, απειλώντας τον με νέες χρεωκοπίες, λιτότητες, μέτρα. Και θρασύτατος, ως ο πάλαι ποτέ Μουσολίνι, απαιτούσε εκβιαστικά την ψήφο του.

    Μας κούναγε το δάκτυλο και σε άλλους τον κώλο του. Σαν νάθελε να πάρει εκδίκηση για το δάκτυλο του Παυλίδη.

    Πολιτική και πολιτικοί του κωλο-δάκτυλου.

    Ας πάνε στον αγύριστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλε Ανωνυμε οπως παντα βιαστικος,πρεπει να σκοτωθουν πολλοι λοιπον για να εδραιωθει η δημοκρατια οκ γνωμη σας ειναι και την σεβομαι,μπορειτε να μου πειτε ομως τι αλλαξε εκτος,της διαφθορας,της κλεψιας,της ατιμωρησιας που στις αρχες αυτης της δημοκρατιας ηταν παντελως αγνωστες?Δηλαδη αν ξαναεχουμε καποτε δικτατορια σε εμενα και στον καθε αλλο μισθωτο η συνταξιουχο τι χειροτερο μπορει να συμβει?
    Δεν το ευχομαι και ουτε αυτοι που επεσαν στο Πολυτεχνειο θα διακαιωθουν αλλα δικαιωνονται σημερα?
    Αν ησασταν αγεννητος στην δικτατορια καλο θα ηταν να διαβασετε λιγο και μετα να βγαζετε τετοια συμπερασματα.Δεν απαξιωνω την Δημοκρατια αλλα δεν ειναι Δημοκρατια αυτο που ζουμε σημερα δυστυχως,το να λες ελευθερα την γνωμη σου δεν ειναι το μονο δικαιωμα που σου δινει αυτο το πολιτευμα,υπαρχουν και αλλα που εχουν εκλειψει παντελως απο την αλλαζονικη λειτουργια αυτων που ψηφιζει ο κοσμος για ενα καλυτερο αυριο.
    Στο φιναλε τα εκατομυρια που εχει χρεωθει η χωρα τα τελευταια 35 χρονια δεν τα εχω φαει εγω ουτε εσεις αλλα καποιοι που ποτε δεν θα λογοδοτησουν και που σημερα μας ζητανε να τους ψηφισουμε και παλι για καλυτερες ημερες και ωρες.
    Α ναι και οταν ξανακουσετε οτι θα παταξουν την φοροδιαφυγη......σας παρακαλω να διαβασετε και το υπολοιπο ιστολογιο μου και μετα σε καθε τετοια αναφορα να γελατε κι'εσεις οπως και εγω ακαταπαυστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΑ ΄ΦΤΥΣΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ...
    ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΓΕ....
    ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ...ΒΡΑΧΝΙΑΣΜΕΝΟΣ... ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. AΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ειπατε?Ευχαριστω με καλυψατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...Απο τη στιγμή που δεν έγινε αποχουντοποίηση του κρατικού μηχανισμού και του επιχειρηματικού κόσμου και συνεχίσανε το καθεστώς τότε μπορούμε να πούμε οτι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΟΚ.
    Ολα τα μέσα εξουσίας, παραγωγής και επικοινωνίας δεν άλλαξαν χέρια.
    αντε να σαw την πώ εντελώς κολοβή κυ(sic)νοβουλευτική ολιγαρχία.
    Ο κόσμος καταστέλλεται και πνευματικώς με μία απίστευτη μονομερή προπαγάνδα σταλινικού τύπου για να ψηφίζει το ίδιο σώμα με άλλη κεφαλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΧΑΖΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ.
    ΤΡΕΛΛΑΜΕΝΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΣΕ ΒΑΘΜΟ
    ΛΥΠΗΣΗΣ και ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ..ΕΠΙΣΗΣ.

    ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΣΤΟ PRESS.
    χέστε τους,περισσότερο..τους νταλάρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΜΥΑΛΑ ΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΑ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΒΛΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επειδή γράφονται πολλά , κοντά στο νου και η γνώση, οι ξερονησιώτες θα είχαν κόψει τον κώλο σε πολλούς αν ήταν εξουσία.
    Ας αναπαυθούν στις δάφνες του αντιστασιακού και του ήρωα ,για το συνάφι τους.
    Υπήρχαν γκούλαγκ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και το εκαναν αυτο για να εχουμε εμεις αυτες τις κυβερνησεις ανοητε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. O "ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ"

    ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!

    ΣΕΙΣΜΟΣ 11 ΡΙΧΤΕΡ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!!

    ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΩΝ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
    ΟΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΕΩΣΕΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!

    ΜΑΚΙΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σκληρή ολιγαρχία αυτό έχουμε αυτό το έχουμε βιώσει καλά μετά απο τόσα χρόνια. Η Δημοκρατία δεν ξεζουμίζει τους φτωχούς και κάνει τους πλούσιος ζαμπλουτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση