GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δραχμή: άπαντες προετοιμάζονται πλην της Ελλάδας...

Από το  sofokleous10.gr Τις χειρότερες φήμες επιβεβαιώνει με τη στάση της η ελληνική δημόσια διοίκηση τις τελευταίες μέρες, παρά και ενάν...

Από το sofokleous10.gr

Τις χειρότερες φήμες επιβεβαιώνει με τη στάση της η ελληνική δημόσια διοίκηση τις τελευταίες μέρες, παρά και ενάντια μάλιστα στην ανησυχία που δείχνουν μεσαία στελέχη της, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη. Συγκεκριμένα, ενώ φουντώνουν οι φήμες και οι πιο βάσιμες ανησυχίες για το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ, η κρατική μηχανή και ιδιαίτερα το υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδας αρνούνται να προβούν στην παραμικρή προετοιμασία για την επόμενη μέρα. Ο κίνδυνος είναι έτσι μια βίαιη εξώθηση της Ελλάδας από την Γερμανία να βρει τη χώρα ανέτοιμη και να εκτυλιχθούν σκηνές απείρου κάλους. Πρόκειται για ένα ενδεχόμενο που μπορεί να αποτραπεί αν από τώρα ανατεθεί σε...
στελέχη της κεντρικής Τράπεζας και του υπουργείου να εκπονήσουν σενάρια δίνοντας λύση σε πρακτικά προβλήματα τα οποία θα ανακύψουν την επόμενη μέρα κι έτσι η έξοδος από το ευρώ να βοηθήσει την ελληνική οικονομία.
Ενδεικτικό στοιχείο για τις προετοιμασίες που γίνονται είναι δημοσίευμα της Wall Street Journal Europe της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου με τίτλο «Οι αγορές χρήματος δοκιμάζουν την επιστροφή στη δραχμή». Αναφέρεται συγκεκριμένα σε εταιρείες κολοσσούς που διεκπεραιώνουν συναλλαγές ύψους 4 τρις. δολαρίων την ημέρα όπως η ICAP Plc και η CLS Bank International. Αμφότερες δοκιμάζουν πλατφόρμες και προχώρησαν ήδη σε στρες τεστ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας, που προβλέπουν την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ και την εισαγωγή δραχμής.
«Αυτές οι κινήσεις» εξηγεί η εφημερίδα «είναι σημάδια μιας βαθύτερης ανησυχίας ότι τουλάχιστον μια χώρα μπορεί να εγκαταλείψει το ευρώ. Τράπεζες, αναλυτές και επενδυτές προετοιμάζονται γι’ αυτό που πολλοί χαρακτηρίζουν ως μια αυξανόμενη πιθανότητα, μια ρήξη της ευρωζώνης είτε πλήρης είτε τμηματική που θα οδηγήσει στην ενδεχόμενη επιστροφή σε νομίσματα όπως η δραχμή, το γερμανικό μάρκο ή η ιταλική λίρα. Αυτό το σενάριο φαινόταν μακρινό μέχρι πριν λίγους μήνες αλλά ένας αυξανόμενος αριθμός αναλυτών και επενδυτών λέει τώρα ότι δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να προετοιμαστούν, ακόμη κι αν η ρήξη δεν συμβεί ποτέ».
Οι προετοιμασίες μάλιστα δεν επικεντρώνονται μόνο στον ιδιωτικό τομέα. Με βάση το ίδιο δημοσίευμα, ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, δήλωσε την Κυριακή ότι η κυβέρνησή του έχει επιταχύνει τις προετοιμασίες της τους τελευταίους μήνες απέναντι σε μια ενδεχόμενη κατάρρευση της ευρωζώνης.
Οι ευθύνες που επωμίζεται η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ είναι τεράστιες δεδομένου ότι η επιλογή της Γερμανίας να σφίξει τα δημοσιονομικά λουριά με μια σαρωτική απόφαση κατά την διάρκεια της προσεχούς συνόδου κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου θα εντείνει τις φυγόκεντρες τάσεις. Η παραμονή τότε της Ελλάδας στην ευρωζώνη δεν θα επαφίεται στην πρόθεση του Λουκά Παπαδήμου να απολύσει ακόμη και όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, πλην των …ΜΑΤ, για την οποία κανείς δεν αμφιβάλλει. Αντίθετα θα τεθούν τόσο αυστηροί, δρακόντειοι όροι για την συμμετοχή και τόσο αυτοματοποιημένες διαδικασίες για την έξοδο (ώστε να μην επαναληφθούν οι σημερινές πολιτικές διαπραγματεύσεις και ενδιάμεσες λύσεις) που εξ αρχής πολλές από τις σημερινές χώρες της ευρωζώνης θα βρεθούν εκτός.
Η International Herald Tribune μάλιστα της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου χρησιμοποιεί το παράδειγμα της Συμφωνίας Σένγκεν: «Διακυβερνητικές συμφωνίες ανέκαθεν αποτελούσαν επιλογή απέναντι στην κρίση του ευρώ, παρότι σε έναν βαθμό στρέφονται ενάντια στην αρχή της αλληλεγγύης και της συναίνεσης των 27 κρατών – μελών της ΕΕ. Υπάρχει ένα προηγούμενο για τέτοιες συμφωνίες. Η Συμφωνία του Σένγκεν που καλύπτει τις μετακινήσεις χωρίς βίζα μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ θα μπορούσε να προσφέρει ένα μοντέλο για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες. Εκείνη η Συμφωνία που ξεκίνησε με μια Συνθήκη, καλύπτει τώρα 22 από τα 27 μέλη της ΕΕ, όπως και 3 χώρες εκτός ΕΕ. Κατά τον ίδιο τρόπο, οποιαδήποτε νέα συμφωνία για την ευρωζώνη μπορεί να μην καλύπτει όλες τις χώρες που ανήκουν στην ευρωζώνη»…
Αυτό είναι κάτι φυσικά που δεν αφορά την Ελλάδα κι ως εκ τούτου ποιος νοιάζεται…

10 σχόλια

  1. ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΣΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    -----------------------------
    Να υποβάλει η κυβέρνηση ειδικό αίτημα ώστε να υπάρξει διασταύρωση στοιχείων των βουλευτών με πιθανούς λογαριασμούς τους σε τράπεζες της Ελβετίας ζήτησε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.

    Ζήτησε παράλληλα να... διερευνηθούν οι καταγγελίες ότι το άνοιγμα των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία προσέκρουε στην ύπαρξη καταθέσεων Ελλήνων βουλευτών.

    «Στο πλαίσιο συμφωνίας που δρομολόγησε η κυβέρνηση Παπανδρέου με τις Ελβετικές Αρχές προκειμένου να εισπραχθούν διαφεύγοντες φόροι πολλών ετών από ελληνικές καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες, είναι επιτακτικό να υπάρξει, πέραν της διαδικασίας που έχει δρομολογηθεί, υποβολή ειδικού αιτήματος προς τις αρμόδιες αρχές της Ελβετίας ώστε να πραγματοποιηθεί διασταύρωση μεταξύ των ονομάτων των Ελλήνων βουλευτών και πιθανών λογαριασμών τους σε τράπεζες της χώρας αυτής», δήλωσε ο κ. Καρχιμάκης .

    Στο ίδιο πλαίσιο, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως είναι ζήτημα τιμής για τον πολιτικό κόσμο η διερεύνηση της φερόμενης καταγγελίας Ελβετού αξιωματούχου, ότι το άνοιγμα των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία, προσέκρουε από το 2005, στην ύπαρξη καταθέσεων Ελλήνων βουλευτών.

    Γι' αυτό ο κ. Καρχιμάκης ζητεί όπως διερευνηθεί το συντομότερο δυνατόν η υπόσταση της αναφοράς «και στην περίπτωση που αυτή ευσταθεί, να ξέρουμε, να ξέρει ο ελληνικός λαός, ποιοί έβαζαν εμπόδια σε μια τέτοια συμφωνία», στην οποία όπως σημείωσε, «έδωσε σάρκα και οστά η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κατασταση ειναι οντως τραγικη.
    Και αυτη την στιγμη Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ειναι μια στρατιωτικη κυβερνηση .
    Κηρυξη του στρατιωτικου νομου.
    Εκτελεση με συνοπτικες διαδικασιες καμποσων καθαρματων πολιτικων της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια.
    Δημευση της περιουσιας τους.

    Και μετα:
    Για ελατε εδω ρε φραου μερκελο-σαρκοζι,να συζητησουμε το πραμμα.
    Λετε οτι σας χρωσταμε τοσα..
    Ωραια να κανουμε μια εκτιμηση και να καταλαβουμε και εμεις γιατι σας σας χρωσταμε τοσα.

    Εχουμε φραου μερκελ τα τανκς "λεοπαρντ".. Τα πουλησατε στην αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια 100 φορες παραπανω απο την πραγματικη τους αξια,λαδωνοντας τους αλητες της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια..
    Για να δουλεψουν οι βιομηχανιες σας,και καλα κανατε.

    Αλλα η Ελλαδα ΔΕΝ σας χρωσταει τοσα,αλλα αυτα που αξιζαν ΤΟΤΕ και μαλιστα ΟΧΙ για ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ που πουλησατε στην αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια.
    Χρειαζομαστε 10 αρματα? Θα σας πληρωσουμε τα 10 και οχι τα διακοσια που πουλησατε στους αλητες, λαδωνοντας τους..

    Και λοιπα και λοιπα .
    Να μην σας κουραζω φιλοι μου..
    Εχει πολλες τετοιες περιπτωσεις..
    Μιραζ,φαντομ,κασογκιν,υποβρυχια,Ζημενς..
    Ω! ο καταλογος ειναι μακρυς .
    ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΣ..

    Τα γνωριζετε φιλοι μου..
    Ολα τα αλλα ειναι "αλλα λογια ναγαπιομαστε".

    450 δις ευρω χρεος που το πηγε η αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια (απο 300 που το παρελαβε απο την Νεα Δημοκρατια ,του κυριου Καραμανλη οπως ελεγε και το ηλιθιο βλακογιοργο),
    λοιπον 450 δις ευρω χρεος δεν "βγαινει" ,δεν ειναι δυνατον να αποπληρωθει..
    Τι διαολο μαλακες ειμαστε η το μαλακα παριστανουμε??????
    αει σιχτιρ πια..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καρχιμάκης:
    Η Κυβέρνηση Παπανδρέου..ΑΜΗΝ, δρομολόγησε συμφωνία με την Ελβετία....ΑΜΗΝ

    Διαβάζοντας την παρακάτω είδηση δε νομίζω να έχει κανείς αμφιβολία για το ποιον θα στηρίξει ο Καρχιμάκης... το πιστό σκυλί δεν δαγκώνει ποτέ το χέρι τους αφεντικού που το ταϊζει...

    Όχι σαν κάτι άλλους που παρόλο που ο ΓΑΠ τους έδωσε τη δυνατότητα να βάλουν βρακί στον κώλο τους, αυτοί τού άνοιξαν ήδη το μνήμα... όσο γι' αυτά που είπε ο Καρχιμάκης... τα έχουμε ακούσει πολλές φορές εδώ και δύο χρόνια..

    Διαβάστε και τι είπε και προσέξτε πως δυο φορές αναφέρει το όνομα του ΓΑΠ για να μας πείσει ότι έκανε κάνει που δεν έχει γίνει!
    Δεν παίζεται ο μπαγάσας:

    Στο πλαίσιο συμφωνίας που δρομολόγησε η κυβέρνηση Παπανδρέου με τις Ελβετικές Αρχές προκειμένου να εισπραχθούν διαφεύγοντες φόροι πολλών ετών από ελληνικές καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες, είναι επιτακτικό "να υπάρξει", πέραν της διαδικασίας που έχει δρομολογηθεί,"υποβολή ειδικού αιτήματος " προς τις αρμόδιες αρχές της Ελβετίας ώστε " να πραγματοποιηθεί διασταύρωση μεταξύ των ονομάτων " των Ελλήνων βουλευτών και "πιθανών λογαριασμών" τους σε τράπεζες της χώρας αυτής.

    "Η διερεύνηση της φερόμενης καταγγελίας" Ελβετού αξιωματούχου, ότι το άνοιγμα των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία, προσέκρουε από το 2005, στην ύπαρξη καταθέσεων Ελλήνων βουλευτών, "είναι ζήτημα τιμής για τον πολιτικό κόσμο".

    Θα πρέπει λοιπόν, το συντομότερο να διερευνηθεί η υπόσταση της αναφοράς και στην περίπτωση που αυτή ευσταθεί, να ξέρουμε, να ξέρει ο ελληνικός λαός, ποιοί έβαζαν εμπόδια σε μια τέτοια συμφωνία, στην οποία έδωσε σάρκα και οστά η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου.


    AMHN +
    προσοχή στα κόλλυβα..ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΥΠΑΡΧΟΥΝ "ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ" ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ;;;; ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΔΙΣ-ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΟΡΕΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ.
    Η "ΓΛΥΚΕΙΑ" ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΗ ΦΟΥΣΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρε βρε λύσσα κακιά οι σφουγγαρίστρες των ΜΜΕ να ξωπετάξουν από το Πασόκ τον Γιώργο Παπανδρέου!
    Όχι γιατί θέλουν τόσο πολύ να φύγει, αλλά ενόψει εκλογών το Πασόκ να γίνει μπάχαλο με απώτερο στόχο η Δεξιά να αποκτήσει ή και δυνατόν αυτοδυναμία προκειμένου να επιστρέψουν στις παλιές καλές μέρες μπείτε φάτε και αλέστε και αλεστικά μην δώστε!
    Αφού οι Αθλιότατοι και πανάξιοι εκείνου του συνθήματος Αλ-ρου-δη, αποσιώπησαν υπηρετώντας την Δεξιά και τους παρατρεχάμενους της, το γεγονός ότι όταν ανέλαβε το Πασόκ κυβέρνηση το 2009 το καράβι - Ελλάς είχε ήδη ριχτεί από την ΔΕΞΙΑ σε ξέρα και το μόνο που είχε στην διάθεση της η κυβέρνηση Πασόκ ήταν μερικά κανό για να το τραβήξει από εκεί, την πολέμησαν κάθε μέτρο που πήρε για μην πετύχει το παραμικρό! Κάθε προσπάθεια να ξοδεύουμε λιγότερα από ότι παράγουμε πολεμήθηκε! Σε μια ΕΟΚ που για να αποφασίσει και οι μήνες περνούσαν και μας πολεμούσαν!
    Φαντάζετε κάποιος το περασμένο καλοκαίρι να είχαμε τέτοιες φωτιές, και Θεέ μου φύλαγε να είχαν καεί ζωντανοί εβδομήντα άνθρωποι όπως πριν λίγα χρόνια επί ΔΕΞΙΑΣ και ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ τι θα είχε γίνει;
    Όλοι τους μαζί κάθε κανάλι, κάθε ραδιοφωνικούς σταθμός, κάθε φυλλάδα θα απαιτούσε με συνοπτικές διαδικασίες την εκτέλεση του πρωθυπουργού, χαριστικώς του μισού Υπουργικού Συμβουλίου, και από τους υπόλοιπους Δήλωση ότι δεν θα ξαναπολιτευτούν ποτέ!
    Τότε όμως που αυτό ήταν γεγονός τι κάνανε οι σφουγγαρίστρες ; Τα κουνέλια!
    Τι τους έκανε να κάνουνε τα κουνέλια ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ!
    Ανέλαβε το Πασόκ το 2009 με το χρέος και το έλλειμμα απογειωμένα, δεν ασχολήθηκαν καθόλου με αυτό, δεν επιτεθήκανε σε αυτούς που ρίξανε το καράβι ΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΞΕΡΑ, αλλά με τις αδέξιες μερικές φορές κινήσεις που έκανε ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του πάνω σε εκείνα τα κανό που έχοντας δέσει το καράβι-ΕΛΛΑΣ, προσπαθούσαν εν μέσω τρικυμίας, εν μέσω επιθέσεων από όλη την Ευρώπη των ΔΕΞΙΩΝ και την Ελλάδα των Αριστερών, να το ξεκολλήσουν από την ξέρα που είχε κάτσει βαρεμένο από το φορτίο των χρεών και των ελλειμμάτων!
    Και μήπως κατάφεραν λίγα; Καθόλου, και μόνο το γεγονός ότι στήθηκε με την επιμονή του Παπανδρέου ο μηχανισμός στήριξης και τώρα μέσω αυτού προσδοκούμε κάποια στιγμή να ανασάνουμε είναι αρκετό!
    Ποιος από αυτούς, τις σφουγγαρίστρες της ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΩΝ έκατσε μια μέρα να πει στους Έλληνες ήρεμα και απλά ότι αυτοί που μας δάνειζαν έχουν την λογική κατά αυτούς απαίτηση να πάρουν πίσω τα λεφτά τους ;
    Βγάλανε οι ψεύτες, ψεύτη τον Παπανδρέου για το ότι είπε προεκλογικά ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, τη στιγμή που στα DEBATE ο Καραμανλής ο Σιωπηλός, σε ερωτήσεις του Παπανδρέου που είναι το έλλειμμα και που θα φτάσει έκανε τη σουπιά!
    Αυτός δεν είναι που κατά τον κολλητό του τον Τράγκα, και από όσα αυτός ο Τράγκας επανειλημμένα έχει πει σε ραδιόφωνο και τηλεόραση χειμώνα και καλοκαίρι του 2009, ότι μετά τις προηγούμενες εκλογές ο Καραμανλής του εκμυστηρεύτηκε ότι θα κυβερνά για δεκαέξι μήνες ακόμη ;
    Δηλαδή ο Άσχετος μαζί με όλη την κυβέρνηση του ξέρανε που μας οδηγούν, δεν έκαναν τίποτα μα τίποτα για να το αποτρέψουν, και όταν είδαν ότι φτάσαμε στο αμήν και έχοντας ρίξει το καράβι ΕΛΛΑΣ στην ξέρα, έχοντας πάρει και το ραβασάκι από το ΔΝΤ ότι τα έχουν κάνει σκατά, του οποίου την ύπαρξη μάθαμε μόλις πριν λίγες μέρες, προκήρυξαν εκλογές και ΤΙΣ ΧΑΣΑΝΕ ΑΜΑΧΗΤΙ! Και μας άφησαν όλους βουτηγμένους στα ΣΚΑΤΑ!
    Και συνεχίζουν να υπηρετούν οι σφουγγαρίστρες την ΔΕΞΙΑ, που στο αποκορύφωμα της ΔΕΙΛΙΑΣ της αφού μέσω αυτών και των Αριστερών έφθειρε την κυβέρνηση του Πασόκ απέφυγε να τοποθετήσει βουλευτές της, στην κυβέρνηση συνεργασίας σε υπουργεία που ένεκα της κατάστασης ασκούν οικονομική πίεση στο λαό, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΡΩΣΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ Η ΠΑΡΘΕΝΑ, αλλά να βγει και να πει άλλοι τα κάνανε, πάρτε ένα ψίχουλο από εμένα την ΑΓΙΑ ΠΟΡΝΗ..
    Γιατί βεβαίως με τον αγώνα του Πασόκ και το χρέος θα μειωθεί και σιγά σιγά θα καλυτερέψουμε. Η ΔΕΞΙΑ όμως μυρίστηκε ψητό, έργα και προμήθειες, και ακονίζει τα μαχαιροπήρουνα για το. ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΦΑΜ ΝΤΕ ΛΑ ΠΑΤΡΙ!
    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΟΎΛΗΔΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ-ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΟΣ29 Νοε 2011, 4:49:00 μ.μ.

    sofokleous:
    τα περισσοτερα μπουρδελα ειναι στη σοφοκλεους
    τυχαιο;
    δε νομιζω


    οποτε και οι δικες σου αποψεις
    ειναι για τον πουτσο

    μοχλευσε οσο θελεις
    η ελλαδα θα μεινει στο ευρω

    αμα θελουν οι αλλοι ας φυγουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σκανδαλίδης: Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεπεραστεί από την ιστορία.

    «Το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε έχει ξεπεραστεί από την ιστορία όχι ως αξιακό και ευρύτερα ιδεολογικό και στρατηγικό πλαίσιο αλλά ως πολιτικές, ιεραρχήσεις και κυρίως πρακτικές» γράφει σε άρθρο του στα «Νέα» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης.

    Μετά την Άννα Διαμαντοπούλου και ο Κώστας Σκανδαλίδης μιλάει για την ανάγκη ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι «χρειαζόμαστε ένα πραγματικό νέο κόμμα να....
    συνθέσει τον χώρο της Κεντροαριστεράς, δίνοντας οριστική απάντηση στην κρίση προσανατολισμού της χώρας».

    «Το ΠΑΣΟΚ και οι εν δυνάμει συμμαχικές δυνάμεις που αρνούνται τόσο τον αριστερό λαϊκισμό μιας ανεπίδοτης ελπίδας όσο και τον δεξιό λαϊκισμό που στο όνομα του μεταρρυθμισμού απεργάζονται από τα πάνω τη νέα μορφή και διάταξη των πολιτικών δυνάμεων στη χώρα οφείλουν να συναντηθούν στο πεδίο της μάχης για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς» επισημαίνει ο κ. Σκανδαλίδης στο άρθρο του, τονίζοντας:

    «Το πεδίο της μάχης καθορίζεται με την επιστροφή στη βάση όχι ως επιστροφή στο παρελθόν αλλά ως σημείο ενδοσκόπησης και αναζήτησης του κοινού στόχου και εκκίνησης της νέας πορείας. Μόνο έτσι οι διαδικασίες που πρότεινα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έχουν νόημα. Αλλιώς από καλλιστεία είναι γεμάτες οι τηλεοράσεις απέναντι σε κοινό που απολαμβάνει μεν το θέαμα, είναι όμως παγερός θεατής των εξελίξεων. Και χωρίς τον λαό και η τελευταία ελπίδα θα έχει χαθεί. “Οι καιροί ου μενετοί”».


    ΣΗΜ. ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΗΡΙ
    ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΞΥΝΕΙ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ
    ΜΕ ΤΟΝ πράσινο ΔοΝηΤήηηηηηηη της.

    και απο ότι βλέπω
    ΧΥΝΕΙ απο ΛΑΤΡΕΙΑ και ΑΠΟΛΑΥΣΗ
    απο τον κώλο, σκατίλα & ευκοίλια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Κομισιόν: Μόνος του ο Παπακωνσταντίνου αύξησε το έλλειμμα του 2009"
    _________________________________________
    Νέα βόμβα από την Κομισιόν σχετικά με το «φουσκωμένο έλλειμμα του 2009 είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.
    Ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ, Αλγκίρντας Σεμέτα αποκάλυψε ότι δεν έγινε με παρότρυνση της Επιτροπής, η συμπερίληψη ολόκληρης της έκτασης των οφειλών των νοσοκομείων στις προβλέψεις του ελλείμματος για το 2009!

    Ο έλληνας ευρωβουλευτής, κ. Χουντής τόνισε πως από την απάντηση του Επιτρόπου προκύπτει ότι ήταν κυρίως πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ να συμπεριληφθούν στο έλλειμμα τα χρέη των νοσοκομείων. Χωρίς, όπως επισημαίνει ο κ. Χουντής να υπάρχει σχετική υποχρέωση ούτε προηγούμενο αίτημα από την Κομισιόν ή την Eurostat. Αντίθετα οι νοσοκομειακές δαπάνες έπρεπε να καταγράφονται στη βάση αυτοτελών χρήσεων.
    ___________________________________________
    Στην απάντησή του ο κ. Σεμέτα, τονίζει ότι σύμφωνα με τους κοινοτικούς κανόνες «όλες οι ροές πρέπει να καταγράφονται στη βάση αυτοτελών χρήσεων» και επομένως και «οι κρατικές δαπάνες πρέπει, να καταγράφονται στη βάση αυτοτελών χρήσεων, όταν προκύπτει υποχρέωση πληρωμής από την παροχή εμπορεύματος ή υπηρεσίας και όχι κατά τη στιγμή του διακανονισμού».

    Όσο για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η ελληνική κυβέρνηση το θέμα, σημειώνει ότι
    «τα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία συγκέντρωναν απλήρωτες υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές τους για μια μεγάλη χρονική περίοδο και οι σχετικές δαπάνες δεν είχαν καταγραφεί στον υπολογισμό του κρατικού ελλείμματος».

    «Η αρχική συμπερίληψη εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ολόκληρης της έκτασης των οφειλών στις προβλέψεις του ελλείμματος για το 2009 δεν έγινε με παρότρυνση της Επιτροπής», καταλήγει στην απάντησή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος.
    _______________________________________________
    Εξηγήσεις για το θέμα έχει κληθεί να δώσει στις 12/12, με την ιδιότητα του υπόπτου, ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου, στον εισαγγελέα, που ερευνά τις καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009..

    Σύμφωνα με τις καταγγελίες τα στοιχεία του ελλείμματος παραποιήθηκαν ώστε να εμφανίζονται ότι αγγίζουν το 15,5%, προκειμένου να ληφθούν επιπλέον μέτρα, ενώ ουσιαστικά το έλλειμμα ήταν πολύ μικρότερο....

    + plus = ΙΣΟΒΙΑ...Παπακέ & ΕΛΙΤ ΑΛΗΤ ΠΑ$$ΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΝΕ.
    ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΟΤΑΝ ΓΑΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΤΙΝΑΞΕ.

    ΜΕ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΕΥΡΩ ΘΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΩΤΕΡΑ ΑΦΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση