GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

2012 …άρχισαν τα όργανα!

Γράφει ο Δευκαλίων h ttp://stoxasmos-politikh.blogspot.com/    Η στήλη απέφυγε εδώ και καιρό να τοποθετηθεί επί της ουσίας και με λεπτομέ...

Γράφει ο Δευκαλίων
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
  
Η στήλη απέφυγε εδώ και καιρό να τοποθετηθεί επί της ουσίας και με λεπτομέρειες στο θέμα της ανταλλαγής ομολόγων-PSI, όπως αυτό προβλέπεται και αναφέρεται στην συμφωνία της 26ης-27ης Οκτωβρίου. Ο λόγος εξαιρετικά απλός. Δεν είναι να παίζει κανείς με αυτούς τους νεοφιλελεύθερους τύπους. Είναι ικανοί χρησιμοποιώντας την «εσωτερική πληροφόρηση» που είναι πιθανό να διαθέτουν, να έχουν παίξει δύο και τρία εναλλακτικά και αλληλοσυμπληρούμενα χρηματιστηριακά παιχνίδια και ταυτόχρονα να μας κατηγορήσουν ότι υιοθετούμε και προβάλουμε την δική μας θέση για κερδοσκοπικούς λόγους.
Όμως, είναι ταυτόχρονα και...
ευνόητο ότι δεν είναι δυνατόν να παραμείνουμε σιωπηλοί στα θέματα που άπτονται του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων της συμφωνίας της 26ης-27ης Οκτωβρίου, το οποίο για λόγους οικονομίας κειμένου θα το ονομάζουμε από εδώ και πέρα PSI+.
Εν αρχή θα ήταν χρήσιμο να υπενθυμίσουμε την αρχική μας θέση που δημοσιοποιήθηκε όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία της 26-27ης Οκτωβρίου. Τότε και συγκεκριμένα στις 30 Οκτωβρίου στο άρθρο μας με τίτλο «Και ο μπαλτάς του χασάπη θα δουλεύει ασταμάτητα» επισημαίναμε ότι θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε το τελικό κείμενο του PSI+ για να θεωρήσουμε ότι υπάρχει συμφωνία. Ακόμα και σήμερα που δημοσιεύεται αυτό το άρθρο επίσημο κείμενο δεν έχει ανακοινωθεί γιατί δεν υπάρχει. Συνεπώς η συμφωνία παρά τα όσα αισιόδοξα λέγονται δεν έχει ακόμα επιτευχθεί.
Θεωρητικά το PSI+ θα εφαρμοσθεί για χρέος 206 δις ευρώ. Ήτοι μετά την εφαρμογή του PSI+ και το προβλεπόμενο «κούρεμα» 50%, το χρέος θα έχει μειωθεί κατά 100 δις ευρώ. Τότε σύμφωνα πάντα με τους υπολογισμούς της απόφασης της 26ης-27ης Οκτωβρίου θα είναι δυνατόν να πέσει το Ελληνικό Δημόσιο Χρέος κάτω από το 120% του ΑΕΠ, περίπου το 2020. Είναι επίσης σαφές από τα προηγούμενα ότι μόνο αν υπάρξει 100% συμμετοχή των κατόχων Ελληνικών Ομολόγων στο PSI+ θα υπάρξει αξιοσημείωτη μείωση του Χρέους.
Οι διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν και συνεχίστηκαν, κατέστησαν σαφές ότι όσοι κάτοχοι Ελληνικών Ομολόγων θα δέχονταν να ενταχθούν εθελοντικά στο PSI+ θα έπαιρναν και σε μετρητά ένα μέρος του οφειλόμενου ποσού. Το ποσό αυτό προβλέπονταν από την συμφωνία της 26ης-27ης Οκτωβρίου περίπου στα 30 δις ευρώ και θα ήταν το δέλεαρ που θα έπειθε τους κατόχους Ελληνικών Ομολόγων να συμμετάσχουν εθελοντικά στο PSI+.
Τα χρήματα αυτά θα τα έδινε ο EFSF (Έκτακτος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοδότησης). Τα χρήματα αυτά ο EFSF θα τα εύρισκε από τις αγορές μέσω δανεισμού. Τις εγγυήσεις για τον δανεισμό θα τις παρείχαν σε ποσοστιαία αναλογία οι χώρες της ευρωζώνης.
Τότε διατυπώσαμε την πρώτη σοβαρή επιφύλαξη για την τύχη του PSI+. Ο λόγος αυτής της επιφύλαξης διατυπώθηκε εμμέσως σε παλαιότερα άρθρα μας, αλλά και άμεσα στο άρθρο μας με τίτλο «2012 έτος σταθμός στην εξέλιξη της κρίσης». Γράψαμε τότε προφητικά:
«Το μεγάλο πρόβλημα όμως πλέον είναι το αξιόχρεο (ΑΑΑ) της Γαλλίας το οποίο απειλείται από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης. Εάν το αξιόχρεο (ΑΑΑ) της Γαλλίας χαθεί τότε αυτόματα και το αξιόχρεο Ευρωπαϊκών Μηχανισμών όπως EFSF και ESM θα τεθεί υπό αμφισβήτηση. Και δυστυχώς όλες οι προβλέψεις δείχνουν ότι το αξιόχρεο (ΑΑΑ) της Γαλλίας θα χαθεί έως το τέλος Ιανουαρίου»
Και τα γεγονότα μας δικαίωσαν πανηγυρικά. Το βράδυ της Παρασκευής 13 Ιανουαρίου 2012, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P υποβάθμισε τις οικονομίες 9 χωρών της ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, Πορτογαλία, Μάλτα, Κύπρος, Σλοβακία, Σλοβενία. Ενώ επιβεβαίωσε την προηγούμενη αξιολόγηση για τις Γερμανία, Ολλανδία, Φινλανδία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Εσθονία και Ιρλανδία. Στην κατηγορία αξιόχρεος (ΑΑΑ) παραμένουν μόνο οι Γερμανία, Φινλανδία, Ολλανδία και Λουξεμβούργο. Ουσιαστικά με αυτή την απόφαση πέραν των άλλων επιπτώσεων πήγε περίπατο και το αξιόχρεο (ΑΑΑ) του EFSF, αφού πυλώνες της ευρωζώνης όπως η Γαλλία έχασαν το αξιόχρεο (ΑΑΑ).
Και αυτόματα προκύπτει ένα μεγάλο πρόβλημα. Ο μη αξιόχρεος πλέον EFSF πρέπει να δανεισθεί 30 δις ευρώ με εγγυήσεις. Εγγυήσεις που θα του δώσουν εκτός των ελάχιστων αξιόχρεων χωρών (ΑΑΑ) και οι πρόσφατα υποβαθμισμένες από την S&P χώρες της ευρωζώνης. Έτσι μόνο θα μπορέσει να δανείσει την Ελλάδα με 30 δις ευρώ, με τα οποία η χώρα μας θα πληρώσει σε μετρητά τους κατόχους Ελληνικών Ομολόγων που θα δεχθούν να ενταχθούν στο PSI+.
Το πρόβλημα αυτό πρέπει να ξεπερασθεί άμεσα αφού ο χρόνος που απομένει για να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το PSI+, να συνταχθεί και να υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση και να ολοκληρωθεί το πρακτικό μέρος (ανταλλαγή ομολόγων) του PSI+, είναι πολύ λίγος. Θυμίζουμε ότι στα μέσα Μαρτίου η Ελλάδα πρέπει να εξυπηρετήσει χρέος περίπου 15 δις ευρώ.
Στα αμέσως επόμενα άρθρα μας θα αναλύσουμε τις υπόλοιπες πτυχές των διαπραγματεύσεων για το PSI+ σε συνδυασμό με τις πρόσφατες εξελίξεις στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία.
Ένα πρώτο συμπέρασμα μπορούμε όμως να κρατήσουμε: 2012, άρχισαν τα όργανα!

6 σχόλια

  1. ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΑΠΛΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΦΟΥ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ "ΠΕΡΙΞ" ΑΥΤΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ.
    ΖΗΤΩ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ PLUS ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο εκβιασμός του ηγεμόνος του ΠΑΣΟΚ

    του Γιώργου Χαρβαλιά

    Αδικούν τον Γιώργο όσοι του προσάπτουν έλλειψη συγκρότησης, αυτοσυγκέντρωσης, ενίοτε δε και αντίληψης. Γιατί απλούστατα μπερδεύουν το αφαιρετικό στυλ προσωπικής ηγεμονίας με την πιστή τήρηση της «οικογενειακής στρατηγικής» σε ζητήματα ιδιοκτησιακής φύσεως…

    Η αλήθεια είναι ότι ο τέως πρωθυπουργός είναι.....
    ένας ιδιόρρυθμος ηγεμών. Σπάνια προσέχει τον συνομιλητή του, κι ας κάνει ότι κρέμεται από τα χείλη του. «Εσύ τι λές;» αναφωνεί σε τακτά διαστήματα την ώρα που η φαντασία του ταξιδεύει σε παράξενους ιδεοληπτικούς στοχασμούς. Και σχεδόν πάντα ο Γιώργος κάνει αυτό που έχει από πριν έχει στο μυαλό του. Κακό, στραβό, ανάποδο, ο Γιώργος το κάνει και το κάνει μέχρι τέλους, γιατί έχει εκ γενετής το δικαίωμα στο λάθος…

    Κάπως έτσι διέλυσε μέσα σε δύο χρόνια την ελληνική οικονομία. Ευαγγελιζόμενος την «ανοιχτή διακυβέρνηση», ξήλωσε την δομή της δημόσιας διοίκησης, παρέδωσε τα κλειδιά στους ξένους και άφησε στο χείλος του γκρεμού μια εξουθενωμένη και ταπεινωμένη κοινωνία.

    Όμως αδίκως γελιούνται όσοι νομίζουν ότι με την ίδια ευκολία που ενεχυρίασε τη χώρα, θα παραδώσει και τον θυρεό του κόμματος. Τουλάχιστον όχι χωρίς εμπράγματες εγγυήσεις για την απρόσκοπτη μακροημέρευση της δυναστείας στην πολιτική ζωή του τόπου.

    Μα είναι σε θέση να εκβιάζει ακόμη ο αποπεμφθείς πρωθυπουργός που οδήγησε την χώρα στο κατώφλι της χρεοκοπίας; Την κοινωνία σίγουρα όχι. Το σπίτι του ναι. Και δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να αποτελεί σπίτι της βασιλομήτορος και των νεώτερων Παπανδρέου.

    Η ιστορία και η…επιστήμη θα κρίνουν τους δεσμούς των «οπαδών» με τον βασιλικό οίκο των Παπανδρέου. Και ασφαλώς την ανημποριά των διεκδικητών του στέμματος να ξεφορτωθούν, με συνοπτικές διαδικασίες, το πολιτικό κουφάρι του μοιραίου ηγεμόνος.

    Στο μεταξύ ο Γιώργος μπορεί να διασκεδάζει ψωνίζοντας χριστουγεννιάτικα στο Knightsbridge και να απειλεί αξιόπιστα την Ιπποκράτους με τον εφιάλτη της επαναφοράς του. Μεγάλη πλάκα. Ανοιχτές να γίνουν οι διαδικασίες, ένα 30% των εκατό χιλιάδων «ταλιμπάν»(σ.σ. δεν το κόβω για παραπάνω…) που θα πάνε να ψηφίσουν, ασφαλώς και θα τον προτιμήσουν.

    Και κλειστή όμως να γίνει η διαδικασία, στην κοινοβουλευτική ομάδα για παράδειγμα, η οικογένεια έχει τον τρόπο της. Αίφνης θα αποσυρθούν λαγοί τύπου Λούκας-Καστανίδη και το μέτωπο θα εμφανιστεί αναγεννημένο. Μπεγλίτης, Ρέππας Παπουτσής, και τ’ άλλα παιδιά. Λίγους τους έχετε;

    Γι αυτό κι ο θεωρούμενος έξυπνος των δελφίνων φυσάει και ξεφυσάει. Γνωρίζει καλά ότι χωρίς την «κρίσιμη μάζα» των ψηφοφόρων και των κοινοβουλευτικών θεραπαινίδων του Γιώργου, δεν πάει πουθενά. Εδώ λοιπόν φτάσαμε. Αφου κατέστρεψε την χώρα να χορεύει στο ταψί και μια ολόκληρη παράταξη. Πάντως αν είναι να δούμε τη…παλιννόστηση, άντε να ψηφίσουμε κι εμείς. Τέτοιο έργο δε χάνεται!…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πόσο μακριά θα πάει η βαλίτσα με το δούλεμα τον ηρώων που ζώσουν την πατρίδα εδώ και 37 χρόνια ουδείς το γνωρίζει… Το PSI+ είναι σίγουρο 1000% ότι θα το γίνει, η συμμόρφωση στο κοινωνικό κράτος που επικαλείται ο κ. Κουτρουμάνης και ο κ. Λομβέδρος για της μαϊμού αναπηρικές συντάξεις είναι ένα ωραίο τρικ του ανύπαρκτου κράτους ώστε να κάνουν ένα εσωτερικό δανεισμό 1) γιατί η επανεξετάσεις από την ΚΕ ΠΑ θα κρατάνε για 4-5 μήνες ΚΑΙ σε όσους έχουν λήξει η θα λήξουν η συντάξεις τι θα γίνει θα μένουν χωρίς χρήματα; για τροφή , ρεύμα, νερό, τηλέφωνο άλλα το πιο βασικό από όλα είναι τα χρήματα για να πάρουν τα φάρμακα τους…

    Κύριοι υπουργοί , επειδή οι πιο πολλοί δημοσιογράφοι είναι φερέφωνα σας, η φοβούμενοι μην χάσουν την εργασία τους, και για να μην τους τσουβαλιάζω όλους κάποιοι τολμούν ακόμα .Σας λέω εγώ κ. υπουργοί ότι είστε ηλίθιοι η μας περνάτε ακόμα για ηλίθιους .. Καλέσατε έστω και ΕΝΑΝ απατεώνα που είσπραττε σύνταξη πεθαμένου να λογοδοτήσει; Δεύτερων τι νόημα έχει ο προέλεγχος , μετά ο έλεγχος μετά η απόφαση; Είναι φανερό για να αντλήσετε ένα εσωτερικό δάνειο από τους αναπήρους..

    Τι κάνει ένα σοβαρό κράτος ; Σε 60 ήμερες πριν λήξει η συντάξει του ΑΜΕΑ από την απογραφή που εσείς έχετε κάνει να τους καλείτε όλους να τους εξετάσετε με τα πιο αυστηρά μέτρα , όμως με πρόσχημα της μαϊμού αναπηρικές συντάξεις και μέσα σε αυτό το ορυμαγδό που στέλνετε χαράτσια σε όλους χωρίς να υπολογίζετε κανένα και λέγοντας μας ότι λαμβάνετε το πολίτικο βάρος αλήθεια το ΘΑΝΑΤΙΦΩΡΟ ΒΑΡΟΣ ποιος θα τον αναλάβει ρε ΑΠΑΝΡΩΠΟΙ ΑΛΗΤΕΣ; Δεν έχετε την λογική να πράξετε το αυτονόητο, και εσείς θα μας σώ-σε-τε ; ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.ΓΟΣ, ΔΥ.ΣΗ !!! μου φαίνεται ότι δουλευόμαστε μεταξύ μας , έχετε ρε απάνθρωποι 23% ΦΠΑ σε υποσεντονα, πάνες αρρώστων και μωρών, ΦΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ …

    Που είναι η ΝΔ που είναι ο ΛΑ.ΓΟΣ που είναι η ΔΥ.ΣΗ; κύριοι είστε ΟΛΟΙ σας ανεπαρκείς , κοιτάζετε να σώσετε της θέσεις σας , της καταθέσεις σας , της καρέκλες σας , για τα κεφάλια σας δεν φροντίζετε όμως νομίζοντας ότι δεν θα σας κοπούν !!!
    Και μας κοροϊδεύετε συνέχεια όλοι σας όταν κυκλοφορείτε ανάμεσα μας όλοι οι πολιτικοί με δυο συντάξεις από αυτές που πήρατε κοροϊδεύοντας τον ΛΑΟ 37 χρόνια τώρα σύνταξη που την βγάζατε σε μια τετραετία ως βουλευτές !!!!!! και μια από τα ταμείο σας , η από άλλη πηγή τον μισθό που θα έχετε ως δήμαρχοι, ως σύμβουλοι, ως διοικητές κ.τ.λ έχετε φροντίσει για τα πάντα μεταξύ σας , ξέρετε ΟΛΟΙΣ σας από αυτά, ΑΛΗΤΕΣ /// Ο-Λ-ΟΙ ΣΑΣ…

    Μπούτζουκας Θ . Τ Ηράκλειο Κρήτης …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα πιο καυστικά σχόλια στο Twitter για την ομιλία του Παπανδρέου ...
    Τα πιο καυστικά σχόλια στο Twitter για την ομιλία του Παπανδρέου
    Διαβάστε τα καλύτερα σχόλια από τους χρήστες του Twitter κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Γιώργου Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο.


    - Αν ζητήσω από όλους όσους θέλουν να πάει ο ΓΑΠ (και μερικοί άλλοι) φυλακή, να κάνουν RT πιστεύω ότι θα ξεπεράσω το ρεκόρ που έχει ο Jobs
    + Η τηλεοραση μου χαλασε: δειχνει τον #gap δυο χρονια πριν!
    - Η ατμόσφαιρα στην αίθουσα είναι λίγο πιό βαρειά από εκείνη που επικρατούσε στο μπούνκερ λίγο πριν ο Αδόλφος τινάξει μυαλά στον αέρα

    #gap Το ζωντανό κοινό του ΓΑΠ είναι η πλέμπα της Ελληνικής Κοινωνίας,
    θαυμάστε τους
    + Σε λίγο θα δηλώσει υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
    - Γιώργο έλα στην Δημοκρατικη Αριστερά να τα φτίαξουμε όλα μαζί
    + Όποιο πιστεύει ότι είναι καλύτερος από εμάς κοροϊδεύει τον κόσμο. Το ΠΑΣΟΚ Ναπολέων.

    - Φαντάζομαι τρέμη-πρετεντέρη-τσίμα στο σαλόνι να χειροκροτούν βουρκωμένοι
    + Πες ρε Γιωργακη, σε 20 μέρες αν πτωχευσουμε, ποιος θα φταίει ;;; ΕΣΥ ή ο Chuck Norris ???
    - Τώρα κατάλαβα ο Κουλούρης είναι σαν το Ιωάννη τον Βαπτιστή.
    Βγήκε πρώτος για να προϋπαντήσει τον ερχομό της σημερινής παρουσίας του ΓΑΠ!

    + χαχαχαχαχα "@PanosKammenos: Αυτός ο καραφλός που χειροκροτεί μόνος τον ΓΑΠ πουλάει κανώ στον Πειραιά"
    Πάντως, αυτός στη δεύτερη σειρά αριστερα με την χωριστρα, μου πούλησε σήμερα CD του Βερτη στη Γλυφάδα !!!
    - Συγκρούστηκε ο Παπανδρέου...με τους εργαζόμενους βέβαια. Άκουσε εκεί να θέλουν να πληρώνονται.

    + Ευτυχώς που το ΠΑΣΟΚ με την διαφάνεια και τις 25,000 προσλήψεις είναι ακέραιο, μπράβο Γιώργο !!!
    - Ο ΓΑΠ αν ήταν ηθοποιός θα έλεγε την ατάκα στη διαφήμιση:"Αλλοιώνει τη γεύση ρε φίλε.."

    + Πάντως για να λέμε και τα καλα του Γιωργακη, είναι ότι κανένας δεν του δίνει σημασία !!!
    - Δηλώνω υπερήφανος που είμαι πολίτης ''της μόνης χώρας στον κόσμο,που μπόρεσε & δανείστηκε τόσα χρήματα'', όπως είπε ο ΓΑΠ.....

    * Mετα την εμπνευσμένη ομιλία ΓΑΠ υποβαθμίστηκε η νοημοσύνη σε κατηγορία τζανκ.
    + Γαπ : ''Για ένα πουκάμισο αδειανό...''
    Μετά τον μονόλογό του, μας είπε κι ένα ποίημα. Μένει το τραγούδι.

    - Δέστε τον. Δεν τον αντέχω άλλο.

    + Στο τέλος της ομιλίας, ο ΓΑΠ είχε κανονίσει να αμολήσουν στην αίθουσα ένα σμήνος σκνιπάκια.
    Δε δικαιολογούνται αλλιώς τα κλαπ-κλαπ που ακούω


    iefimerida

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑ-ΣΟΚ ... Σσσσσσσσσσσσσ Ησυχία στα ΜΜΕ...

    Πάνε οι εποχές που ακόμα και αν σηκωνόταν προς νερού του κάποιος μεγαλόσχημος παράγοντας του κόμματος τα ΜΜΕ διέκοπταν για "Έκτακτο" ...

    Χθες μετέδωσαν ΜΟΝΟ την ομιλία Γ.Α.Π αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τον "Μπένυ" και τους λοιπούς "αστέρες" ...

    Είναι σαφές ότι τα ΜΜΕ δεν σταμάτησαν να αγαπούν το ΠΑ-ΣΟΚ και τους Ηγέτες του , σημερινούς και μελλοντικούς , οι μεγάλες αγάπες είναι διαχρονικές...
    Δεν ξεχνάμε ότι το ΠΑ-ΣΟΚ χωρίς ΜΜΕ απλά δεν υπάρχει ενώ ΜΜΕ χωρίς ΠΑ-ΣΟΚ καταλήγουν στο άρ. 99...


    Τα ΜΜΕ λοιπόν δεν έδειξαν όλη την συνεδρίαση του συμβουλίου διότι ανέμεναν ΜΑΧΕΣ σώμα με σώμα και δέν ήθελαν να βλάψουν την εικόνα του στους Έλληνες ψηφοφόρους...
    Γιατί αλλιώς βλέπει κάποιος LIVE τις κόντρες και τις αντιδράσεις καθενός στις ομηλίες και αλλιώς θα την διαβάσει στην περιγραφή γνωστού πράσινου δημοσιογράφου...
    Η διαφορά πολλές φορές είναι σαν την νύχτα με την μέρα...

    Γιαυτό , ας μήν παραπονιούνται όσοι ΠΑ-ΣΟΚοι έχουν απομείνει για την αντιμετώπιση από τα ΜΜΕ.
    Για το καλό σας το κάνουν...
    Αυτοί ΞΕΡΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εε...ρε γλέντια που θα κάνουμε...±±±± ±±±± ±±±± ±±± ±±±

    ΕΩΣ 128 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ !

    Μέχρι τις 32 έδρες(!) μπορεί να συρρικνωθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές,
    εάν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση εκλογική επιρροής της Public Issue που δημοσιεύει σήμερα η Καθημερινή της Κυριακής.

    Η αναγωγή έχει γίνει από την ίδια...
    εταιρεία και προκύπτει ότι μέσα σε 2 χρόνια οι 160 βουλευτές που είχε το ΠΑΣΟΚ θα μειωθούν κατά 128 έδρες εάν στην επόμενη βοιυλή εισέλθουν
    7 ή 8 κόμματα που θα ξεπεράσουν το όριο του 3%!

    Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει...


    Ολά αυτά τα ΔΟΣΙΛΟΓΑ ρεμάλια
    χωρίς ένα Λοχο Ασυνομίας
    να τα φυλάει τα Χρυσά μου
    τα κλεφτρόνια της ΖΩΗΣ μας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση