GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δύσκολη ανηφόρα για τον Βενιζέλο...

-Η προεκλογική τακτική και το πολιτικό στίγμα -Το στοίχημα της «νέας αρχής» και το φράγμα του 20% -Τα διλήμματα για τις επιλογές προσώπων ...

-Η προεκλογική τακτική και το πολιτικό στίγμα
-Το στοίχημα της «νέας αρχής» και το φράγμα του 20%
-Τα διλήμματα για τις επιλογές προσώπων και τα βαρίδια των «βετεράνων»

Στη χειρότερη στιγμή από την ίδρυσή του ανέλαβε τα ηνία του ΠΑΣΟΚ, ως τέταρτος στη σειρά πρόεδρός του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Οι συνθήκες και η πολιτική της τελευταίας διετίας έφεραν το άλλοτε κραταιό κόμμα, που κυβέρνησε τον τόπο τα περισσότερα χρόνια της μεταπολιτευτικής περιόδου, σε μονοψήφια ποσοστά και στα όρια της πραγματικής διάλυσης. Τώρα, ο νέος αρχηγός του (παρά το 97% με το οποίο αναδείχθηκε) καλείται να...
 κερδίσει ένα ιστορικό, πάνω απ’ όλα, στοίχημα για την ίδια την «επιβίωση» του ΠΑΣΟΚ, καθώς η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι στις χώρες από τις οποίες πέρασε το ΔΝΤ επήλθε ουσιαστικά διάλυση του πολιτικού συστήματός τους.
Ουσιαστικά το έργο του κ. Βενιζέλου θα ξεκινήσει από την επομένη των εκλογών, εφόσον αυτές γίνουν μέχρι τον Μάιο, όπως έχουν δρομολογηθεί. Προϋπόθεση όμως είναι να καταφέρει το ΠΑΣΟΚ να επιτύχει «αξιοπρεπείς» επιδόσεις στις κάλπες, που θα του επιτρέψουν να δρομολογήσει μια νέα αφετηρία και αντιστροφή της σημερινής κατάστασης. Με άλλα λόγια να μπορέσει να προχωρήσει σε πολιτική, ιδεολογική και οργανωτική ανασύνταξη.
Στο διάστημα αυτό ο κ. Βενιζέλος θα προσπαθήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, να ισχυροποιήσει την εικόνα μιας «νέας αρχής» και να βγει ο ίδιος μπροστά, ώστε να δώσει νέους συμβολισμούς στην εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ. Η λέξη «Αρχίζουμε», που επέλεξε ως βασικό του σύνθημα με την ανάδειξή του στην προεδρία του κόμματος είναι προφανές ότι προσφέρεται για πολλές ερμηνείες. Επί της ουσίας αυτό που θα προσπαθήσει είναι να τραβήξει, τεχνηέντως, μια διαχωριστική γραμμή από την προηγούμενη περίοδο, αλλά χωρίς να την αποκηρύσσει και να την αποδοκιμάζει.
Δύσκολος συνδυασμός στόχων
Με τη ρητορική του ο κ. Βενιζέλος θα πρέπει να συνδυάσει δύο πολύ δύσκολα πράγματα. Να «συγκρατήσει» στο ΠΑΣΟΚ το σημερινό ακροατήριό του και ταυτόχρονα να επαναφέρει ένα μεγάλο τμήμα εκείνων, που έφυγαν εξαιτίας των μέχρι σήμερα επιλογών και πολιτικών. Η αλλαγή ηγεσίας από μόνη της πάντως φαίνεται ότι έχει επηρεάσει προς μια πιο θετική κατεύθυνση το κλίμα. Η ελπίδα ότι «κάτι καλύτερο θα γίνει» και η αποχώρηση του Γ. Παπανδρέου από το σκηνικό έχουν παίξει ρόλο. Αυτό αντιλαμβάνονται τις τελευταίες ημέρες στελέχη και βουλευτές ανά την Ελλάδα, αλλά καταγράφεται σύμφωνα με πληροφορίες και στις πρώτες δημοσκοπήσεις, που έγιναν μετά την αλλαγή ηγεσίας την περασμένη Κυριακή.
Με αριθμητικούς όρους η μάχη της επανασυσπείρωσης γίνεται σε αυτή τη φάση με στόχο να φτάσει το ΠΑΣΟΚ το 20%, που αποτελεί περισσότερο ένα ψυχολογικό φράγμα για να φανεί ότι υπάρχουν στη συνέχεια δυνατότητες περαιτέρω ανασύνταξης. Η κάλυψη του ορίου αυτού, με επιδίωξη στην πορεία προς τις κάλπες να ανεβούν κι άλλο τα ποσοστά, εξυπηρετεί και μια άλλη επιδίωξη. Θα οδηγήσει αντίστροφα στην υποχώρηση της εκλογικής απήχησης του ΣΥΡΙΖΑ και (κυρίως) της «Δημοκρατικής Αριστεράς», που μέχρι τώρα έχουν απορροφήσει πολύ μεγάλο μέρος της δυσαρέσκειας προς το ΠΑΣΟΚ και έχουν απειλήσει να το υποκαταστήσουν αυτά ως «μεγάλα» κόμματα. Επομένως, ο τελικός συσχετισμός θα επηρεάσει και τους όρους, με τους οποίους θα γίνει η συζήτηση στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς την επομένη των εκλογών.
Το πολιτικό στίγμα
Σε πολιτικό επίπεδο ο κ. Βενιζέλος έχει δώσει το πρώτο στίγμα, με το οποίο θα κινηθεί. Περιγράφει το ΠΑΣΟΚ ως σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και θα τονίζει την καθοριστική συμβολή του, όπως και του ίδιου προσωπικά, στην επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση. Ουσιαστικά, θα επιδιώξει να κεφαλαιοποιήσει τα κέρδη και τη θετική απήχηση από τις τελευταίες εξελίξεις σε εκείνο το τμήμα της κοινωνίας, που στο βασανιστικό δίλημμα για την πορεία της Ελλάδας γέρνει υπέρ της συμμετοχής της χώρας στο ευρώ «με τις όποιες θυσίες».
Τα δύσκολα για τον κ. Βενιζέλο έχουν να κάνουν περισσότερο με τα πρόσωπα. Ήδη έχει δημιουργηθεί ένα πρώτο θέμα με τους βουλευτές που μη έχοντας ψηφίσει το νέο Μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους διαγράφτηκαν από το ΠΑΣΟΚ. Στο πλαίσιο της προεκλογικής «πανστρατιάς» αναπτύσσεται η άποψη της επιστροφής όσων δεν έχουν προσχωρήσει στην Κοινωνική Συμφωνία της Λ. Κατσέλη και του Χ. Καστανίδη ή στη «Δημοκρατική Αριστερά». Πολλοί όμως από τους «ηρωικούς» βουλευτές, όπως τους χαρακτήρισε ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος, που τα ψήφισαν όλα, θεωρούν όμως ότι κάτι τέτοιο θα ήταν άδικο και θα δημιουργούσε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στις εκλογικές περιφέρειές τους. Δημοσίως, άλλωστε, κατέγραψε τις ενστάσεις του και ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Τι θα κάνει με τους «βετεράνους»
Ένα συναφές θέμα έχει να κάνει και με τα «παροπλισμένα» στελέχη παλαιότερων κυβερνητικών περιόδων του ΠΑΣΟΚ, που περιμένουν να ενταχθούν στο προσκλητήριο επιστροφής του κ. Βενιζέλου. Οι περισσότεροι εξ αυτών υπήρξαν πολιτικοί φίλοι και υποστηρικτές του, αλλά ο αντίλογος που ακούγεται είναι αν μπορούν να συμβολίσουν την ανανέωση που χρειάζεται τώρα το ΠΑΣΟΚ.
Ανάλογο ερώτημα υπάρχει και για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τον κεντρικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ στην μετά Παπανδρέου περίοδο. Δηλαδή τη θέση του γραμματέα και των άλλων κομβικών πόστων. Οι υποψήφιοι που φλερτάρουν με τις θέσεις είναι πολλοί, αλλά εκτός από τη δοσολογία εμπειρίας και ανανέωσης, μένει να φανεί και πόσο «σφικτή» θα είναι η κυριαρχία των βενιζελικών ή αντιθέτως θα επικρατήσουν πιο «χαλαρά» κριτήρια.
www.attikipress/gr

17 σχόλια

  1. NA ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ.ΤΟΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟΝ ΣΙΣΥΦΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΡΓΙΣΤΗΚΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΘΕΟΣ.ΠΑΝΤΑ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ.ΑΚΟΥ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΕΝΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΚΤΙΡΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΙΚΑ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 15,20 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ.ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΥΠΠΟ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΚΕΦΑΛΟΚΟΦΤΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΨΟΦΙΟΥ ΠΑΣΟΚ Η ΜΕΝΔΩΝΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΥΠΠΟΤ . ΕΡΕ ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΣΑΝΙΔΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣ.
    ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ(?)ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΝΟΧΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΡΧΙΣΑΜΕ ;

    ΜΠΑ...
    Ο ΦΑΣΙΣΤΑΡΑΣ
    ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ
    ΜΠΕΝΥ-ΜΠΑΚΑ-ΤΣΟΓΛΑΝΑ-ΛΕΡΟΣ
    ήταν πάντα εδω..

    Με τον νόμο αθώωσης των Λαμογιών του πα$$οκ.

    απλώς τώρα τελευταία..
    με τα 2 ευρα γέρων με Αλτσχάϊμερ
    και μαϊμου ψηφοφόρων φάντασμα
    έγινε και
    ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡ ΜΟΥΣΟΥΛΙΝΙ ΠΑ$$ΟΚ.


    >>>>>>>>> απο χθες
    Η Ελλάδα απογειώθηκε
    μετά από μόλις 1 βδομάδα Μπένυ!!
    Προχωράμε 1 ώρα στο μέλλον!!!
    και 50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ..ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ >>>>>>>>>>>>>>


    ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ τερατώδους..ΦΩΦΩΣ
    ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ...ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ...;;;
    _____________________________________
    ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ...(3,1 ). ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΝ... ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ και ΤΟΝ ΛΑΛΙΩΤΗ...!!!

    Ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην Ελλάδα πού δεν είδε καν τα φώτα της δημοσιότητος από τις "Ναυλωμένες Ουκρανέζες" των ΜΜΕ, και ο σύζυγος της Φώφης, με τον Κ.Λαλιώτη και άλλους 13 κατηγορούμενους την γλίτωσαν λόγω...παραγραφής...!!!

    Σέ πρώτο βαθμό το Δικαστήριο τους αθώωσε, όμως ο τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδάς, έκανε αναίρεση της απόφασης και ξαναδικάσθηκαν.

    Οκτώ χρόνια μετά την παραπομπή τους οι Εφέτες εκριναν ότι χρησιμοποιήθει λάθος άρθρο για την παραπομπή, και αντί του 256, έπρεπε να παραπεμθούν με βάση το άρθρο 390.
    Βάση του άρθρου 390, το αδίκημα των κατηγορουμένων ήταν... πλημμέλημα και όχι κακούργημα.

    Έτσι η κατάχρηση των ΠΑΣΟΚ ΚΛΕΜΕΝΩΝ δισεκατομμυρίων....παραγράφηκε...!!!

    Τα ακούτε ;;

    Πλημμέλημα η κατάχρηση των ..(3,1 Δις Ευρώ)..!!

    Και ύστερα γιά να σωθούμε κόβουνε μισθούς-συντάξεις και αυξάνουν την φορολογια και θέλουν οι "εγκληματίες" του Πασοκ και την ψήφο μας...!!!

    Όταν βλέπω αυτή την "γυναίκα"-σίχαμα θυμάμαι...
    AΠΕΙΡΑ ΦΑΓΩΜΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ
    απο το Κτηματολόγιο

    ΠΟΥ ΤΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΔΙΠΛΑ
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$...
    - ΕΣΕΙΣ ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΦΟΡΑ. ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΤΡΩΜΕΝΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΚΑΤΩ. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και ο άλλος διεκδικητής του τίτλου του αρχηγού, ο αδιάβαστος, ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 'Η ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ 'Η ΦΑΣΙΣΤΑΣ, ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΕΝΟΣ ΧΑΜΕΝΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΦΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ ΚΑΝΕΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ "ΠΕΛΑΤΩΝ" ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΘΟΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ. ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ, ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΘΑ ΣΑΣ ΠΙΑΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΡΙΜΑ ΕΦΥΓΕ ΚΙ'Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΑΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΔΙΝΕ ΛΙΓΗ ΩΘΗΣΗ ΣΤΟ "ΚΟΜΜΑ" ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΜΕ ΚΛΑΝΙΕΣ ΔΕΝ ΒΑΦΟΥΝ ΑΒΓΑ ΤΟΥΣ ΕΜΕΙΝΕ ΑΜΑΝΑΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οι πασοκοι ειναι δεξιοι που ντρεπονται να το πουν..
    οι μασκες πεσανε με την συγκυβερνηση και την ληστεια της μισθωτης εργασιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πό τον Βασίλη Μπόνιο

    Απολαμβάνοντας την παγωμένη σαμπάνια του από τη σουίτα της «Μεγ. Βρετάνιας» ο Μιχ. Χριστοφοράκος παρακολουθούσε απέναντι, στο προαύλιο της βουλής, τα καλοταισμένα περιστέρια να τιτιβίζουν. Τα ξημερώματα της 25ης Ιουνίου 2009, όταν οι 8 άνδρες των γερμανικών Ειδικών Δυνάμεων Ασφαλείας μπήκαν στη βίλα στο Ροζενχάιμ, νοτιοανατολικά του Μονάχου, για να τον συλλάβουν τον βρήκαν με τις πιτζάμες να πίνει καφέ στην κουζίνα. «Ήταν ατάραχος σαν να μας περίμενε», αφηγήθηκε...
    ένας από αυτούς. Οι «12 υπουργοί και 153 βουλευτές» που ισχυρίζεται ότι έχει στο χέρι ήταν, όπως αποδείχθηκε, το υπέρτατο διαπραγματευτικό χαρτί του.

    Πέρασαν 3 χρόνια από τότε και μόλις λίγες μέρες πριν ο υπ. Υποδομών Μάκης Βορίδης, με αντάλλαγμα μια συγνώμη και υποσχέσεις για επενδύσεις , άνοιξε ξανά τα κρατικά ταμεία για την γερμανική πολυεθνική.

    Στο μεταξύ κανείς πολιτικός δεν τιμωρήθηκε για τα 120 εκατ. ευρώ σε «ελληνικές» μίζες που ταυτοποιήθηκαν επίσημα-γύρευε πόσες είναι οι ανεπίσημες.

    Απεναντίας ακόμη και ο Θοδ. Τσουκάτος που παραδέχθηκε ότι πήρε 1 εκατ. ευρώ για τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, επέστρεψε στη πολιτική ζωή του τόπου με άτυπο ρόλο στο επιτελείο του Βενιζέλου.

    Όσο για τον περίφημο «δραπέτη» Χρήστο Καράβελα –πρώην διευθυντής τηλεπικοινωνιών της εταιρείας-που τάιζε τις γάτες της Αντιπάρου με αστακούς και κεφαλόπουλα παραμένει άφαντος για τα εγχώρια λαγωνικά!

    Είναι το ίδιο κράτος που, ως άλλος Νέρων, παρατηρεί εκατοντάδες πολίτες του να αυτοκτονούν πολτοποιημένοι από το βάρος της ανέχειας, άλλους να κουρνιάζουν άστεγοι με χαρτόκουτα στους δρόμους η να περιμένουν στις ουρές του Άουσβιτς της ΔΕΗ για να πληρώσουν το χυδαίο χαράτσι που εμπνεύστηκε ο «απόγονος» του Ελευθερίου Βενιζέλου, Ευάγγελος!

    Σ’ αυτό το κολομβιάνικο σκηνικό ο Πρόεδρος της Βουλής και θαυμαστής της αοιδού Πέγκυς Ζήνα Πετσάλνικος, φρόντισε -όπως κάθε χρόνο- να απαλλοτριώσει τα πόθεν έσχες των εθνοπατέρων από την ιστοσελίδα της Βουλής μετά από παραμονή ελάχιστων ημερών. Για κακή τους τύχη «Το Χωνί» κράτησε τα ντοκουμέντα στα οποία αξίζει να ξαναρίξουμε μια πιο προσεχτική ματιά.

    Σύμφωνα λοιπόν μ’ αυτά οι 300 βουλευτές μας διαθέτουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς 64 εκατομμύρια ευρώ καταθέσεις 3.948 ακίνητα, 229.908 m2 σε δομημένα κτίρια και 19.879.401 m2 γης!

    Ποιος από σας μπορεί να φαντασθεί άλλη κοινωνική ομάδα, αποτελούμενη από 300 έντιμους εργαζόμενους, με παρόμοια (δηλωθέντα) περιουσιακά στοιχεία;

    Αν υπήρχε δε τρόπος να πληροφορηθούμε και τις υπεράκτιες η «ελβετικές» καταθέσεις τους, το σοκ που θα είχαμε υποστεί θα ήταν πιο ακαριαίο από εισβολή της συμμορίας με τα καλάσνικωφ σε μοναστήρι με παρθένες μοναχές.

    Αυτό δε σημαίνει ότι οι ευκατάστατοι εθνοπατέρες και εθνομητέρες μας , πρώην και νυν, είναι όλοι ανέντιμοι η μιζαδόροι. Δεν γίνεται όμως να μην υπήρξε ούτε ένας τέτοιος, σύμφωνα με την ελληνική δικαιοσύνη που είναι πιο τυφλή από το ριάλιτι του ΑΝΤ1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΙΛΙΓΓΟΥ
    Πάρτε για παράδειγμα τον νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος δηλώνει, από κοινού με τη σύζυγό του, καταθέσεις 2.772.998 ευρώ. Ο συνταξιούχος γιατρός –βουλευτής Γιώργος Βαγιωνάς δηλώνει 3. 737.576 ευρώ. Η Ελίζα Βόζεμπεργκ 500.000ευρώ. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος 820.319 ευρώ και επάγγελμα επικοινωνιολόγος.

    Η Μάγια Τσόκλη 976.098 ευρώ. Ο Χρήστος Παπουτσής 645.305 ευρώ. Ο δικηγόρος Δημ. Παπουτσής 671.293 ευρώ. Ο δικηγόρος Γ. Πεταλωτής 441.600 ευρώ. Ο δικηγόρος Αθ. Πλεύρης 302.057 ευρώ. Ο ευρωβουλευτής Κώστας Πουπάκης , πρώην υπάλληλος του ΟΤΕ, δηλώνει 227.237 ευρώ. Η ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη 358.000 ευρώ. Ο Δημ. Ρέππας δηλώνει καταθέσεις 250.000 ευρώ. Ο Ντίνος Ρόβλιας 295.617 ευρώ. Η καθηγήτρια -ευρωβουλευτής Χρυσούλα Παλιαδέλη δηλώνει 336.476 ευρώ. Ο Φίλ. Σαχινίδης 532.827 ευρώ. Ο Αντ. Σαμαράς δηλώνει 312.125 ευρώ. Ο Παντελής Οικονόμου 561.000 ευρώ. Ο Παν. Παναγιωτόπουλος 1.638.778 ευρώ.

    Η Έλσα Παπαδημητρίου 400.000 ευρώ. Ο Δημ. Παπαδημούλης 385.154 ευρώ. Ο Μιλτ. Παπαιωάννου 423.382 ευρώ. Ο Κυρ. Μητσοτάκης 298.626 ευρώ. Ο Ηλ. Μόσιαλος 234.30 ευρώ. Η Ντ. Μπακογιάννη 2.540.394 ευρώ.

    Η Άννα Νταλάρα 1.002.765 ευρώ. Η οδοντίατρος Ευαγ. Κουρουπάκη 404.795 ευρώ. Ο πρώην δημόσιος υπάλληλος Κουτμερίδης Ευστάθιος 300.000 ευρώ.

    Ο δικηγόρος Φώτης Κουβέλης 445.263 ευρώ. Ο περιβαλλοντολόγος Σπ. Κουβέλης 327.577 ευρώ. Η κοινωνιολόγος Ρόδη Κράτσα 880.137 ευρώ. Ο Δημ. Κρεμαστινός 1.359.233 εκατ. ευρώ. Ο Σταύρος Λαμπρινίδης 608.35 ευρώ. Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης 300.000 ευρώ. Ο Κώστας Κιλτίδης 280.000 ευρώ.

    Η Μαριλένα Κοππά 492.734 ευρώ. Ο Αναστάσιος Κουράκης 550.000 ευρώ. Ο Γιάννης Ιωαννίδης 1.638.868 ευρώ. Ο πολιτικός μηχανικός Σταύρος Καλογιάννης 544.482 ευρώ. Ο μετεωρολόγος Νικ. Καντερές 296.050 ευρώ. Ο Κώστας Καραμανλής 1.029.613 ευρώ. Η Εύη Χριστοφιλοπούλου 396.450 ευρώ. Ο Μιχ. Χρυσοχοίδης 451.649 ευρώ. Ο Τηλ. Χυτήρης 784.647 χιλ. ευρώ. Ο Ευτ. Δαμανάκης 1.721.156 ευρώ. Η Άννα Διαμαντοπούλου 420.378 ευρώ. Ο καθηγητής Τάκης Δημητρουλόπουλος 304.821 ευρώ. Ο Δημήτριος Δρούτσας 253.573 ευρώ.

    Αν δεν έχεις μία και διαβάζεις αυτές τις γραμμές δύσκολα συγκρατείς τα δάκρυά σου…

    AΠΟ "ΤΟ ΧΩΝΙ" Βασίλης Μπόνιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αφου τους ψηφιζουν οι μαλακες,
    ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το δίλημμα των εκλογών είναι «Ευρώπη ή χάος» δήλωσε τις προάλλες ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Δασκαλόπουλος.
    «Ευρώπη ή χάος» ακούστηκε ο αντίλαλος μόλις λίγες μέρες αργότερα - και με τις ίδιες ακριβώς λέξεις - διά στόματος κ. Αρη Σπηλιωτόπουλου της ΝΔ.
    «Ευρώπη ή χάος» επαναλαμβάνουν και τα φερέφωνα της ΠΑΣΟΚικής προπαγάνδας.
    *
    Φυσικά η - λατρεμένη από τους θιασώτες της - «Ευρώπη» τους δεν είναι άλλη από το «χάος» των...
    δεκάδων εκατομμυρίων Ευρωπαίων ανέργων και των εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρωπαίων φτωχών.
    Ενα «χάος» που απλώνεται στην ΕΕ από τον Ατλαντικό και τη Μάγχη μέχρι τη Μεσόγειο και τις βόρειες θάλασσες.
    Η «Ευρώπη του χάους» και της κοινωνικής φρίκης,
    το «χάος της Ευρώπης τους»
    - το οποίο έχουν τόσο θράσος ώστε να συνεχίζουν να μας το εμφανίζουν ως «εθνικά επιβεβλημένη και σωτήρια επιλογή» -
    έχει από μνημόνια (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία)
    μέχρι αντεργατικές και φοροεισπρακτικές επιδρομές (Ισπανία, Ιταλία, Δανία),
    από «δάκρυα και αίμα» (Βρετανία)
    μέχρι απηνή λιτότητα (Γερμανία, Γαλλία κ.ο.κ.).
    Εχει, επίσης, και βασικό μισθό 150 ευρώ (Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη)...
    *
    Από τη στιγμή, όμως, που βάλθηκαν να προσδώσουν στη λαϊκή ψήφο τέτοιο «διλημματικό» χαρακτήρα, να που - άθελά τους - αναδεικνύουν κάποια άλλα διλήμματα της εκλογικής αναμέτρησης, που αυτά κι αν έχουν σχέση με το «χάος»...
    Με την ψήφο του, λοιπόν, ο καθένας και η καθεμιά στις εκλογές που έρχονται έχει να απαντήσει στα εξής, για παράδειγμα, διλήμματα:
    Ναι ή όχι στο «χάος» των παιδιών που λιποθυμούν από ασιτία στα σχολεία;
    Ναι ή όχι στο «χάος» των αλλεπάλληλων χαρατσιών και της ανελέητης φοροαρπαγής;
    Ναι ή όχι στο «χάος» της αμέτρητης ουράς των απόκληρων πίσω από τα καζάνια των συσσιτίων;
    Ναι ή όχι στο «χάος» των διαλυμένων Υγείας, Παιδείας και Πρόνοιας;
    Ναι ή όχι στο «χάος» των μισθών και των συντάξεων πείνας από τώρα μέχρι το... 2042;
    Ναι ή όχι στο «χάος» των αστέγων;
    Ναι ή όχι στο «χάος» των καθ' εκάστην μνημονίων;
    Ναι ή όχι στο «χάος» των «λουκέτων»;
    Ναι ή όχι στο «χάος» των εκατομμυρίων ανέργων και των «εκ περιτροπής απασχολήσιμων»;
    *
    Κάθε ψήφος υπέρ τους,
    κάθε ψήφος υπέρ των ανερυθρίαστων εκβιαστών που εφόσον ο λαός δεν ψηφίσει τη
    «φρίκη δίχως τέλος» που του ετοιμάζουν τότε τον απειλούν ότι θα έχει ένα...
    «φρικτό τέλος» (!),
    θα είναι ταυτόχρονα και ψήφος επιδοκιμασίας, θα είναι «ναι» σε ό,τι προηγήθηκε και σε ό,τι ετοιμάζεται από τους σφαγιαστές του λαού.
    Ολους αυτούς, δηλαδή, που αν ο εκβιασμός τους περάσει, τότε από την επόμενη μέρα των εκλογών, θα επιφέρουν το «χάος» της απόλυτης λαϊκής χρεοκοπίας και της ανείπωτης κοινωνικής συμφοράς.
    Ισχυριζόμενοι, μάλιστα, πως το φρικτό έγκλημά τους έτυχε της λαϊκής έγκρισης και νομιμοποίησης...

    Γράφει:
    ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. εγω που ημε εθνηκωφρον πεδη
    να ψιφοισο
    μπακατσελα
    Η
    ντοματομπελτε κυκνο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΡΕ ΜΠΟΥΧΕΣΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ;
    ΑΛΗΤΗ . ΠΑΛΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΙΣ ΤΟ ΛΑΟ;
    ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΠΑΤΑΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΛΑΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ τερατώδους..ΦΩΦΩΣ
    ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ...ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ...;;;
    _____________________________________
    ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ...(3,1 ΔΙΣ) ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΝ... ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ και ΤΟΝ ΛΑΛΙΩΤΗ...!!!

    Ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην Ελλάδα πού δεν είδε καν τα φώτα της δημοσιότητος από τις "Ναυλωμένες Ουκρανέζες" των ΜΜΕ, και ο σύζυγος της Φώφης, με τον Κ.Λαλιώτη και άλλους 13 κατηγορούμενους την γλίτωσαν λόγω...παραγραφής...!!!

    Σέ πρώτο βαθμό το Δικαστήριο τους αθώωσε, όμως ο τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδάς, έκανε αναίρεση της απόφασης και ξαναδικάσθηκαν.

    Οκτώ χρόνια μετά την παραπομπή τους οι Εφέτες εκριναν ότι χρησιμοποιήθει λάθος άρθρο για την παραπομπή, και αντί του 256, έπρεπε να παραπεμθούν με βάση το άρθρο 390.
    Βάση του άρθρου 390, το αδίκημα των κατηγορουμένων ήταν... πλημμέλημα και όχι κακούργημα.

    Έτσι η κατάχρηση των ΠΑΣΟΚ ΚΛΕΜΕΝΩΝ δισεκατομμυρίων....παραγράφηκε...!!!

    Τα ακούτε ;;

    Πλημμέλημα η κατάχρηση των ..(3,1 Δις Ευρώ)..!!

    Και ύστερα γιά να σωθούμε κόβουνε μισθούς-συντάξεις και αυξάνουν την φορολογια και θέλουν οι "εγκληματίες" του Πασοκ και την ψήφο μας...!!!

    Όταν βλέπω αυτή την "γυναίκα"-σίχαμα θυμάμαι...
    AΠΕΙΡΑ ΦΑΓΩΜΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ
    απο το Κτηματολόγιο
    ΠΟΥ ΤΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΔΙΠΛΑ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$...

    --------------------
    ΠΑ$$ΟΚ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ;

    ΜΠΑ...
    Ο ΦΑΣΙΣΤΑΡΑΣ
    ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ
    ΜΠΕΝΥ-ΜΠΑΚΑ-ΤΣΟΓΛΑΝΑ-ΛΕΡΟΣ
    ήταν πάντα εδω..

    Με τον νόμο αθώωσης των Λαμογιών του πα$$οκ.

    απλώς τώρα τελευταία..
    με τα 2 ευρα γέρων με Αλτσχάϊμερ
    και μαϊμου ψηφοφόρων φάντασμα
    έγινε και
    ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡ ΜΟΥΣΟΥΛΙΝΙ ΠΑ$$ΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εμένα γιατί αυτό το "αρχίζουμε" με τρομάζει; μπρρρ αρχίζω και τρέμω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση