GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο (οπαδός της χρεοκοπίας) Γ. Βαρουφάκης πήρε άδεια (από το Πανεπιστήμιο) για να δουλέψει σε εταιρεία του Σόρος και Ρουμπινί;...

Από τον Θανάση Λεπίδη ΜΟΝΟ στο PRESS-GR O καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιάννης Βαρουφάκ...

Από τον Θανάση Λεπίδη
ΜΟΝΟ στο PRESS-GR

O καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιάννης Βαρουφάκης έγινε γνωστός για τις απόψεις του σχετικά με το θέμα του χρέους. Υποστήριξε μάλιστα την άποψη ότι «δεν πρέπει να φοβόμαστε την χρεοκοπία, όχι ως διαπραγματευτική μπλόφα και ούτε μόνο γιατί το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να χρεοκοπήσουμε σε ένα χρόνο αλλά επειδή ήρθε η ώρα να στρέψουμε το βλέμμα στην αισιόδοξη πλευρά της χρεοκοπίας».
Το καλοκαίρι άλλωστε ο κ. Βαρουφάκης πρωτοστατούσε στις κινητοποιήσεις των «αγανακτισμένων» στην πλατεία Συντάγματος ενώ...
τις απόψεις του άρχισε στη συνέχεια να επικαλείται και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Και η «Αυγή» συχνά φιλοξενούσε άρθρα του στην πρώτη σελίδα της.
Γιατί όλα αυτά έχουν ενδιαφέρον; Διότι σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βαρουφάκης ζήτησε πρόσφατα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών άδεια -όπως έχει δικαίωμα- για να απουσιάσει εκτός Ελλάδας. Αυτό συμβαίνει και με άλλους καθηγητές. Στην περίπτωση του κ. Βαρουφάκη όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ζήτησε την άδεια λόγω μετάβασης στο εξωτερικό και συνεργασίας με φορέα με τον οποίο έχουν σχέση ο Τζορτζ Σόρος και ο Νουριέλ Ρουμπινί – αμφότεροι δεν χρειάζονται ιδιαίτερες «συστάσεις» για τα παιχνίδια που έχουν παίξει σε βάρος της χώρας μας;
Αληθεύουν οι πληροφορίες αυτές; Τι λέει ο κ. Βαρουφάκης; Διότι αν αληθεύουν, ίσως πρέπει να εξηγηθούν κι άλλα πράγματα. 

21 σχόλια

  1. ωωωωωωω ωωωωωωωω έχει να πέσει λάσπη και προπαγάναδα !!!!!!! Ο Βαρουφάκης μας ΦΤΑΙΕΙ που χρεοκοπήσαμε !!!

    Κάτι πίνεται μερικοί δεν εξειγητε αλλιώς!!!! ευτυχώς που υπάρχουν και άλλοι λαοί ΙΣΠΑΝΟΊ, ΠΟΡΤΟΓΆΛΟΙ, ΓΑΛΛΟΙ που όταν τους λένε θα σας βαλωμε ΣΟΥΡΟ ΣΤΟ ΚΩΛΟ αντιδρούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και οι άλλοι, μετά τις μεγάλες αλλαγές επιτυχίες, ΤΟ ΡΙΞΑΝΕ ΣΤΑ ΘΕΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενώ αυτό επιδέχεται εξήγηση από τον τέως πρωθυπουργό;
    http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_04/04/2011_386319
    Γιατί ο ένας έχει τα επιχειρήματα του και ο άλλος είτε με, είτε χωρίς επιχειρήματα, αποφάσισε να φέρει το Δ.Ν.Τ. και τα άλλα "παιδιά". Και φυσικά θυμήθηκε και το δημοψήφισμα, αλλά αργά..
    Καπετάν Μακρύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι εχουμε να ακουσουμε οσο φτανουμε προς τις εκλογες; Ποσα εχετε φαει ρε λαμογια ωστε να τους υπερασπιζεστε με τοση λυσσα αυτους που μας εφεραν ως εδω;
    Ειναι δυνατον να βγαινει τετοια λασπολογια με ερωτηματικο;

    Αυτο εδω, ειναι ενα αρθρο που αφηνει υπονοουμενα, χωρις καμια κατηγορια

    Τι ρωτας ρε αρθογραφε; Αν ισχυει πες το μας, αλλιως βουλωσε το πανιβλακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τετοιους προδωτες τυπο Βαρουφακη δυστηχως εχουμε πολους στην Ελλάδα.
    Π.Κ.ΑΡΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΟΨΑΝΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
    ΦΕΡΑΝΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΕ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ,ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΦΟΡΟΥΣ ΚΟΝΤΡΑ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕΣΑ.ΠΟΙΟΙ ΤΡΩΝΕ ΤΟΣΑ Η ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ .ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΒΟΥΝΑ Α ΠΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΠΙΕΙ Η ΓΗ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ .ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΛΑΟΣ ΠΑΡΑΜΙΛΑΕΙ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΔΡΑΜΑ .ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΛΕΙΠΕΙ Η ΦΥΧΗ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ .ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΤΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ .Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΜΠΗΞΕΙ ΠΑΛΟΥΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΛΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΑΛΑΚΑ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΚΑΜΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ Ο ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ.....ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΟΙΜΗΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το αλλο ερωτηματικό,ότι θα παει με τον ΚΑΜΜΕΝΟ μήπως σε τρομοκράτησε ,χαμένε,και θέτεις το δικό σου λασποερωτηματικο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξύπνα Θανάση!!! γιατί θα πέσει μεγάλο ΛΕΠΙΔΙ στους προσκυνημένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μακαρι να χαμε πολλους Βαρουφακηδες στο δυναμικο μας σαν χωρα.Πηξαμε στους κρετινους,αρχιδιαπλεκομενους δημοσιογραφισκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ ΕΛΕΓΕ ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΥΠΑΧΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αληθεύουν οι πληροφορίες αυτές;
    Μάθε σίγουρα και μετά γράψε ,διαφορετικά εισαι λασπιτζής Κατίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δε μας χεζεις ρε νταλάρα εδω ο αδερφος του γιωργάκη και οι κεντρικοι τραπεζίτες σορταρανε ελληνικά ομολογα ο σορος σε πειραξε? απο μεσα εγινε η δουλεια. Σε λιγο θα μας πεις οτι ο Βαρουφακης χρεοκοπησε την ελλάδα και ο Παπαδήμος την εσωσε. ΗΜΑΡΤΟΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. πασοκομαλακας επι το εργον..
    γλυψιμο,ψεμματα,μισολογα..
    σαν κομπλεξικη αμορφωτη πουτανα που ειναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΥΤΟ ειναι το επιπεδο της πασοκιας..
    γυναικουλες φθονερες κουτσομπολες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μέχρι 5 δισ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$
    $$$$$$$....θα μοιραστούν
    οι κερδοσκόποι (αντρίκοι...
    ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ..των CDS ).

    Πανηγυρισμούς στις τάξεις των ξένων και εγχώριων τζογαδόρων προκάλεσε η προχθεσινή απόφαση της Ενωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA), η οποία έκρινε πως η ελληνική κυβέρνηση, ενεργοποιώντας τις ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs) προκειμένου να «κουρέψει» όλα τα Ελληνικού Δικαίου ομόλογα, τράβηξε τη «σκανδάλη» του πιστωτικού γεγονότος.

    Οσοι είχαν την....
    κατάλληλη πληροφόρηση και πόνταραν εγκαίρως στη χρεοκοπία της χώρας μας μέσω των ασφαλίστρων κινδύνου -των περιβόητων CDS- θα μοιραστούν 2,3 έως 5 δισ. ευρώ. Παράλληλα, αποκτούν ισχυρό κίνητρο για να συνεχίσουν να επενδύουν στις πιθανότητες χρεοκοπίας ευάλωτων κρατών. Δηλαδή, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που διατυμπάνιζε με πάθος ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος διετείνετο τον Απρίλιο του 2010 από την έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον: «Κάποιοι κερδοσκόποι θα χάσουν και τα πουκάμισά τους». Χάρη στην πολιτική που χάραξαν ο ίδιος, ο διάδοχός του Ευάγγελος Βενιζέλος και, βεβαίως, ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τα «γεράκια» των αγορών τώρα… ράβουν νέα πανάκριβα πουκάμισα.

    Την ώρα που οι Ελληνες πολίτες καλούνται να υποστούν νέες, ακόμα μεγαλύτερες θυσίες εξαιτίας των μέτρων τα οποία συνοδεύουν τη νέα δανειακή σύμβαση των 130 δισ. ευρώ και που 11.000 φυσικά πρόσωπα χάνουν εξαιτίας του «κουρέματος» το 53,5% των χρημάτων που είχαν επενδύσει σε κρατικά ομόλογα χωρίς να γνωρίζουν πώς θα αποζημιωθούν, όσοι πόνταραν στα CDS δικαιώνονται. Πριν κοπάσουν οι κυβερνητικές θριαμβολογίες για την απομείωση του δημόσιου χρέους κατά 105-110 δισ. ευρώ (από τα οποία, όμως, μόνο 55-60 δισ. ευρώ θα απομείνουν ως καθαρό όφελος) και προτού καλά καλά στεγνώσει το μελάνι του Φύλλου της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως όπου δημοσιεύθηκε η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για τη χρησιμοποίηση των CACs, η αρμόδια επιτροπή της ISDA αποφάνθηκε ομόφωνα ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις κήρυξης πιστωτικού γεγονότος. Ορισε δε ως ημερομηνία δημοπρασίας για την πληρωμή των ασφαλίστρων κινδύνου τη 19η Μαρτίου. Η επιστράτευση των ρητρών συλλογικής δράσης για να επιτευχθεί σχεδόν καθολική συμμετοχή των ιδιωτών ομολογιούχων στην ανταλλαγή των ελληνικών κρατικών τίτλων και η συνεπακόλουθη πυροδότηση πιστωτικού γεγονότος επιβεβαίωσαν πλήρως τις σχετικές εκτιμήσεις που είχε κάνει ο «Ε.Τ.» από την περασμένη Πέμπτη.

    Τα CDS αποτελούν ένα από τα τοξικά χρηματοοικονομικά προϊόντα που διαδόθηκαν τα τελευταία χρόνια. Επινοήθηκαν ως ασφάλιστρα αντιστάθμισης του ρίσκου που αναλαμβάνει ένας αγοραστής ομολόγων κάποιου κράτους ή μιας επιχείρησης έναντι της πιθανότητας το κράτος αυτό ή η επιχείρηση να χρεοκοπήσουν και να μην μπορέσουν να τον εξοφλήσουν όταν λήξουν τα ομόλογα. Ωστόσο, η δυνατότητα να αγοράσει κάποιος CDS χωρίς να είναι κάτοχος των ομολόγων που αντιστοιχούν στα ασφάλιστρα αυτά (πρόκειται για τα λεγόμενα «γυμνά CDS») έστρωσε το χαλί για ένα όργιο κερδοσκοπικών παιχνιδιών, όπως αυτά που εκτυλίχθηκαν εις βάρος της Ελλάδας.

    Μια ματιά στην πορεία των 5ετών ασφαλίστρων έναντι κινδύνου χρεοκοπίας της χώρας μας είναι αποκαλυπτική: από τις 600 μονάδες βάσης τον Απρίλιο του 2010 σκαρφάλωσαν τον περασμένο Ιούνιο στις 1.600 μονάδες, εκτινάχθηκαν τον Δεκέμβριο στις 5.000 μονάδες και έφθασαν τις τελευταίες ημέρες στα δυσθεώρητα ύψη των 25.000 μονάδων.

    + Επομένως, όποιος είχε πληροφόρηση ή απλώς… προνοητικότητα και αγόρασε ελληνικά 5ετή CDS τον Απρίλιο του 2010 μπορεί, πλέον, μετά την κήρυξη πιστωτικού γεγονότος, να εισπράξει τα χρήματά του πολλαπλασιασμένα επί 42 !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πώς μπορεί να είχε αντλήσει κανείς την πολύτιμη πληροφόρηση για να πάρει εγκαίρως θέση στην αγορά των ασφαλίστρων έναντι κινδύνου ελληνικής χρεοκοπίας; Δημοσίευμα των «Financial Times» είχε αποκαλύψει ότι στις 28 Ιανουαρίου 2010 η (διάσημη στην Ελλάδα μετά τα αμαρτωλά swaps επί κυβερνήσεως Σημίτη) Goldman Sachs φιλοξένησε στην Αθήνα 10 πελάτες της -τραπεζίτες και διαχειριστές κεφαλαίων- και αντάλλαξαν απόψεις για το πώς θα επωφεληθούν από το δυσοίωνο μέλλον της ελληνικής οικονομίας.
    Οι απόψεις έγιναν πράξεις αγοράζοντας σε χαμηλές τιμές γυμνά CDS και ποντάροντας στο ότι σύντομα πολλοί θα σπεύσουν να ακολουθήσουν, οπότε όσοι αγόρασαν εγκαίρως θα αποκομίσουν σημαντικά κέρδη μεταπωλώντας τα ασφάλιστρά τους με μεγάλο «καπέλο». Το ποντάρισμα δικαιώθηκε και όσοι είχαν διακρατήσει CDS μέχρι χθες έφθασαν να τρίβουν τα χέρια τους.

    Σημειωτέον ότι η Goldman Sachs φιγουράρει, σύμφωνα με τους γνώστες του χώρου, μεταξύ των εκδοτών ασφαλίστρων κινδύνου, ενώ ταυτόχρονα είναι μέλος της Επιτροπής της ISDA που έκρινε προχθές ότι υφίσταται πιστωτικό γεγονός.

    Συνολικά εκτιμάται ότι υπάρχουν πολλές χιλιάδες ελληνικά CDS.

    Τα χέρια στα οποία βρίσκονται δεν είναι γνωστά,
    αλλά έχουν διατυπωθεί καταγγελίες που έχουν αναμίξει ακόμα και την οικογένεια Παπανδρέου σε αγοραπωλησίες τέτοιων χρηματοοικονομικών προϊόντων.

    1) ΤΗΣ ΕΛΙΤ ΑΛΗΤ ΠΑ$$ΟΚ.

    2) ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ της Διεθνούς Ληστοσυμμορίς του ΓΙΩΡΓΑΚΗ
    ΟΠΟΥ ΓΗΣ.

    3) ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ...ΑΝΤΡΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ..ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΕΣ ΤΟΥΣ.
    + ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΜΗΤΡΩΝ ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ

    ΠΟΥ ΓΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$.....ΚΡΟΙΣΟΙ...
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

    ΑΦΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΜΑΣ ΠΤΩΧΕΥΣΑΝ..σωζοντάς μας ...μετά το θάνατό μας

    ΖΩΗ ΣΕ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΑΜΕΝΗ

    ΣΕ ΜΑΣ... αμην +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΜΠΑΡΟΥΦΑΣ.
    ΚΙ ΕΚΕΙ ΛΙΓΟΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΣ.
    ΑΠΛΟΣ ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το αρθρο σου κ Λεπίδη ΒΡΩΜΆΕΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ.
    Χωρις να εχεις το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο σπιλωνεις την υπόληψη ενός ανθρωπου που εδω και μηνες εχει διατυπώσει τις απόψεις του και εμεινε σταθερός εως σημερα εξηγώντας σε ολους εμας τους αδαείς από οικονομικά τις συνεπειες των πράξεων των καθαρματων που υποθάλπει το άρθρο σου,στο κατω κατω αν εχει κάποια επαγγελματική πρόταση από τους κυρίους που αναφέρεις εχει καθε δικαίωμα να την εξετασει και να αποφασίσει αυτο δεν αναιρεί τις ωμές αλήθειες που κατα καιρούς ειπε σχετικα με τα οικονομικα γεγονότα στην Ελλάδα. Δεν ειναι οσιομαρτυρας ουτε σου ειπε ψεμματα ουτε κυβερνάει την χώρα. Μηπως αλλου πρέπει να απευθύνεις αυτου του ειδους τα προβοκατόρικα άρθρα σου πχ για τον Γιωργακη τον Νικολάκη τον Αντωνακη και ολο το συναφι των ξεπουλημένων και αποδεδειγμενα δοσίλογων;
    Κουβέντα δεν λες για τον αληταρα που τους δεχοταν στο μεγαρο Μαξίμου άλλοτε ινγκογνιτο και αλλοτε ως αρχηγούς κρατών μεχρι του σημείου ο Σωρος να μιλησει στην Ελληνική βουλή εκπροσωπωντας τον εαυτό του και ολα τα καθαρματα τοκογλυφους που πονταρουν στις ζωές των ανθρώπων.
    Ντροπή σου σε μια κοινωνία που βράζει ρίχνεις λαδι στην φωτιά και αν πράγματι αποδειχθεί ότι οντως είναι προβοκατόρικο το άρθρο σου τοτε εισαι τρισαθλιος προβοκατορας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πασοκοπουσταρια οσο πλησιαζουν οι εκλογές σκεφτεστε και κανετε πραγματα που σας ξεμπροστιαζουν. Ουτε 5% δεν θα παρετε παλιολίγδες βρωμιαρηδες λαδωμενοι ποντικοι.

    Τομαρια πετατε λασπη και οπου κατσει κοπρόσκυλα.
    Που θα παει θα ξεμυτησετε σας περιμενουμε με πολύ αγάπη και προδερμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τα παπαγαλάκια της ΝΔ άρχισαν εκστρατεία κατασυκοφάντησης του Βαρουφάκη για να μην τους σταθεί εμπόδιο στη μνημονιακή πολιτική που θα ακολουθήσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση