GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Σιράκ εγκαταλείπει τον Σαρκοζί και ψηφίζει Ολάντ...

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας , Ζακ Σιράκ, ετοιμάζεται να αποσκιρτήσει από το στρατόπεδο της δεξιάς και να ψηφίσει τον υποψήφιο του Σοσιαλιστ...

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ, ετοιμάζεται να αποσκιρτήσει από το στρατόπεδο της δεξιάς και να ψηφίσει τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Φρανσουά Ολάντ, την επόμενη Κυριακή κατά τον πρώτο γύρο των προεδικών εκλογών στη Γαλλία, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Le Parisien, που επικαλείται πρόσωπο του περιβάλλοντός του.
Συγκεκριμένα, ο ιστορικός Ζαν-Λικ Μπαρέ, ο οποίος...
βοήθησε τον πρώην πρόεδρο στη συγγραφή των απομνημονευμάτων του, δήλωσε στην εφημερίδα ότι «ο Ζακ Σιράκ θα είναι συνεπής με τον εαυτό του ψηφίζοντας τον Ολάντ».
«Τον επισκέπτομαι συχνά, γευματίζουμε ή δειπνούμε μαζί. Επειτα από συζητήσεις τεσσάρων ετών, θεωρώ ότι είμαι ένας από εκείνους που γνωρίζουν σε βάθος τη σκέψη του», είπε.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η οικογένεια του Ζακ Σιράκ είναι διχασμένη καθώς πλησιάζει ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών. Σύμφωνα με τον Ζαν-Λικ Μπαρέ, η κόρη του, Κλοντ Σιράκ, και ο γαμπρός του, Φρεντερίκ Σαλάτ-Μπαρού, κλίνουν επίσης προς τον Ολάντ.
Μόνον η σύζυγός του, η Μπερναντέτ, είναι οπαδός του Νικολά Σαρκοζί και έχει εκδηλώσει δημόσια την υποστήριξή της προς το πρόσωπό του.
Ο Ζακ Σιράκ, ο οποίος δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον σημερινό πρόεδρο της Γαλλίας, είχε δηλώσει το 2011 ότι θα ψηφίσει Ολάντ πριν ανασκευάσει τη δήλωση αυτή λέγοντας ότι αστειευόταν.
Αυτή η δήλωση δεν ήταν καθόλου αστεϊσμός, λέει σήμερα ο Ζαν-Λικ Μπαρέ. Οι δύο άνδρες «συμμερίζονται την ίδια αφοσίωση στις δημοκρατικές αξίες και την άρνηση κάθε μορφής εξτρεμισμού και διακρίσεων», λέει προσθέτοντας ότι και ο ίδιος θα ψηφίσει τον Φρανσουά Ολάντ.
Αποχωρώντας από το Μέγαρο των Ηλυσίων το 2007, ο Ζακ Σιράκ δεσμεύθηκε ότι δεν θα κάνει πολιτικές δηλώσεις. Η περυσινή του δήλωση ήταν η μόνη εξαίρεση μέχρι στιγμής.

3 σχόλια

  1. 100Ε ΣΤΟΙΧΗΜΑ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΝΤΟΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΞΑΝΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΓΙΕΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΙΑ 55 ΚΑΙ ΑΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΝΤΟΡΑ-ΚΑΤΣΕΛΗ)..ΤΟ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΕΩΝ...ΦΥΛΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΙΟΥ..ΚΡΑΤΑΤΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΧΕΤΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΙΣ ΓΕΝΝΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ..ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ...ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ..ΦΥΛΑΞΑΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΤΟ 1821 ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΑΝ -ΑΝΕΣΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ..ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ 12-13 Τ0 40 ..ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ-ΠΡΟΔΟΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.. ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΑΦΕΝΤΕΣ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ..ΑΠΟΒΑΛΤΕ ΚΑΘΕ ΦΟΒΙΑ ΚΑΘΕ ΚΟΜΠΕΞ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΜΑΣ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την πολιτική διεύθυνση του εγχειρήματος είναι αδύνατο να την ασκήσουν αυτοδύναμα η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ. Δεν διαθέτουν ούτε την προγραμματική και ιδεολογική εσωτερική συνοχή ούτε την αναγκαία ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση στο κοινωνικό σώμα. Το στοίχημα είναι η συγκρότηση του «μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού», του οποίου πρόπλασμα υπήρξε το πολιτικό άθροισμα που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτός ο συνασπισμός, συναρθρωμένος με την «πολυδαίδαλη υπερδομή» του ΔΝΤ και του διευθυντηρίου της Ευρωζώνης θα αποτελέσει το πολιτικό υποκείμενο προσανατολισμού και ελέγχου των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα. Και γύρω από αυτόν τον συνασπισμό θα διαμορφωθεί ένας αστερισμός υβριδικών πολιτικών μορφωμάτων που θα λειτουργούν ως «λελογισμένη» αντιπολίτευση και ως αναχώματα σε ανεπιθύμητες μετατοπίσεις προς τα αριστερά. Δεν θα αμφισβητούν όμως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα των μνημονίων. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΝΤ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑ ?ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ ΔΗΜΑΡΑΣ &(ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση