GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανακοινωθέν Εκτάκτου Διπλής Ιεράς Συνάξεως του Αγίου Όρους...

Με ένα βαρυσήμαντο ανακοινωθέν της , που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους μεταφέρει την κοινή θέση απάντων ...

Με ένα βαρυσήμαντο ανακοινωθέν της , που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους μεταφέρει την κοινή θέση απάντων των Αντιπροσώπων και των Προϊσταμένων των είκοσι Ιερών Μονών του Αγίου Όρους Άθω που συνήλθαν χθες, σε έκτακτη Διπλή Σύναξη, αναφορικά με το ζωτικής σημασίας ζήτημα της δυσβάστακτης φορολόγησης που έχει επιβληθεί από την Πολιτεία στην εκτός του Αγίου Όρους ακίνητη περιουσία των Μονών, η οποία αποτελεί και τη βασική πηγή εσόδων για την επιβίωσή τους. «Η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους έχει ζητήσει από τις πρόσφατες Κυβερνήσεις την διατήρησι του προϋπάρχοντος φορολογικού καθεστώτος του Αγίου Όρους, πράγμα το οποίο έχει γίνει κατανοητό από την πολιτική ηγεσία και ευελπιστούμε για την νομοθετική διευθέτησή του», σημειώνεται στην ανακοίνωση στην οποία διαψεύδονται κατηγορηματικά όλες εκείνες οι φήμες και οι πληροφορίες που έκαναν λόγο «περί διακοπής των σχέσεων του Αγίου Όρους με την Ελληνική Πολιτεία, λόγω του ανωτέρω θέματος».
Ακολουθεί το ανακοινωθέν της Ιεράς Κοινότητας που αντικατοπτρίζει την μετριοπάθεια και την κατανόηση των Αγιορειτών πατέρων για τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές που διέρχεται ο τόπος ενώ παράλληλα μέσω αυτού καταδεικνύεται και η ανάγκη επανεξέτασης κάποιων αποφάσεων που δημιουργούν προβλήματα ζωτικής σημασίας στο αρχαίο Μοναστικό κέντρο του Άθω.
To ανακοινωθέν:
Συνήλθε σήμερα στις Καρυές του Αγίου Όρους η Έκτακτος Διπλή Ιερά Σύναξις των Αντιπροσώπων και Προϊσταμένων των είκοσιν Ιερών Μονών του Αγίου Όρους Άθω με θέμα τις συνέπειες στην επιβίωση του Αγίου Όρους από την επιβολή των τελευταίων φορολογικών μέτρων και απεφάσισε να ανοκοινώση υπεύθυνα και αντικειμενικά τα εξής:
Επειδή τελευταία είδαν το φως της δημοσιότητος ανεύθυνες φημολογίες περί διακοπής των σχέσεων του Αγίου Όρους με την Ελληνική Πολιτεία, λόγω του ανωτέρω θέματος, είναι ανάγκη να δηλωθεί προς πάσα κατεύθυνση ότι το Άγιον Όρος αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του Ελληνικού Κράτους και για την επίλυση των εκάστοτε προβλημάτων του προσπαθεί να συνεργάζεται εποικοδομητικά και γόνιμα με τους εκπροσώπους του.
Αλγούμε και εμείς και συμπάσχουμε με τον Ελληνικό Λαό μέσα στην παρούσα γενικώτερη πνευματική και οικονομική κρίσι. Άλλωστε χάρι στην αδιάκοπη μέχρι σήμερα φιλοξενία των προσκυνητών γινόμαστε καθημερινά κοινωνοί της αγωνίας τους και συμμέτοχοι των προβλημάτων τους.
Παράλληλα επιθυμούμε να υπενθυμίσουμε και να αποσαφηνίσουμε τα κατωτέρω:
Το Άγιον Όρος αποτελεί μια χιλιόχρονη πνευματική οντότητα, την οποία οι εκάστοτε κτίτορες των Ιερών Μονών επροίκισαν με αγροτικά μετόχια εκτός των ορίων του, ώστε αυτό να μπορεί να επιβιώση και να επιτελέσει την ιστορική και πνευματική αποστολή του. Έτσι το Άγιον Όρος κατόρθωσε στις ιστορικές περιπέτειες του Έθνους και στους αγώνες της Εθνικής Παλιγγενεσίας να συμμετάσχη και συμπαρασταθή με αυτοθυσία, προσφέροντας μοναχούς, εφόδια, και ανεκτίμητα κειμήλια. Επί πλεόν το 1924 παρεχώρησε περίπου 1.200.000 στρέματα γεωργικών εκτάσεων για την αποκατάσταση των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Μετά την απελευθέρωση του Αγίου Όρους από τον Οθωμανικό ζυγό η Ελληνική Πολιτεία ανεγνώρισε όλα τα ανωτέρω και κατωχύρωσε το αρχαίο αυτοδιοίκητο καθεστώς του, με ειδικό άρθρο στο Ελληνικό Σύνταγμα και με την Κοινή Δήλωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο νομικό αυτό καθεστώς προβλέπεται η διατήρηση ειδικού φορολογικού καθεστώς.
Αυτή η ειδική θεσμική μεταχείρισις ανετράπη τελευταία με την ψήφισι νέων νομοθετημάτων που επιβάλλουν δυσβάστακτη φορολόγησι των εκτός Αγίου Όρους ακινήτων, ενώ τα έσοδα εξ αυτών μόλις επαρκούν για την στοιχειώδη συντήρησι (όχι την αναστήλωσι) των κτιρίων, την διαβίωσι των μοναχών και την φιλοξενία των προσκυνητών.
Επειδή το ζήτημα δεν είναι μόνο ζωτικής σημασίας, αλλά ήδη και επιβιώσεως για τις περισσότερες Ιερές Μονές, η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους έχει ζητήσει από τις πρόσφατες Κυβερνήσεις την διατήρησι του προϋπάρχοντος φορολογικού καθεστώτος του Αγίου Όρους, πράγμα το οποίο έχει γίνει κατανοητό από την πολιτική ηγεσία και ευελπιστούμε για την νομοθετική διευθέτησή του.
Μαζί με τον Ορθόδοξο λαό μας εκτενώς προσευχόμεθα στον Πανοικτίρμονα Θεόν, δια πρεσβειών της Παναγίας μας, Κυρίας και Εφόρου του Αγίου Όρους, να χαρίζη μετάνοια, πνευματική δύναμη και υπομονή σε όλους τους ευσεβείς Χριστιανούς, να αποσοβήση τους πνευματικούς και υλικούς κινδύνους και να φωτίση τους πολιτικούς ηγέτες της Ελλάδος να εξεύρουν την καλλίτερη λύσι για την Πατρίδα μας και το Άγιον Όρος.
Άπαντες οι εν τη Εκτάκτω Διπλή Ιερά Συνάξει Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι Των είκοσιν Ιερών και Ευαγών Μονών Του Αγίου Όρους Άθω

7 σχόλια

  1. Τα ρασσοκούραδα μονο για την φορολογηση τους κανουν συναξη...Ε θα πεσει και καμια αλλαξοκωλια να περασει το βραδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το απέραντο τεμπελχανείο του
    "αγίου" (!!!!!!!) όρους έχει το μυαλό του στα λεφτά

    Εδώ ο κόσμος χάνεται και αυτοί το βιολί τους.

    ΑΙΣΧΟΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. KAI Η ΔΟΥΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΛΕΙ...
    «ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥΣ» ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ...!!!

    «ΑΝΤΕΘΝΙΚΕΣ» ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΙΣΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΣΤΗΝ... ΤΟΥΡΚΙΚΗ Zaman...!!

    «Η υφαλοκρηπίδα να γίνει αιτία συνεργασίας και όχι έντασης»,
    δήλωσε η Ρένα Δούρου Βουλευτής
    τού «κουραδόμαγκα» Τσίπρα του ΣΥΡΙΖΑ στην Τουρκικη εφημερίδα Zaman
    και αναφέρθηκε στο πως βλέπει το κόμμα της τις σχέσεις... Τουρκίας –Ελλάδας...!!!

    Το κόμμα της δραχμής και της πτώχευσης σύμφωνα με τα συμφέροντα των ξένων και ντόπιων μαζί με την πτώχευση και την εκτός Ευρωζώνης αδύναμη Ελλάδα, επιδιώκουν
    ως τελικό σκοπό την παραχώρηση του Αιγαίου--Θράκης- τού ονόματος Μακεδονία στους Σκοπιανούς και
    ποιός ξέρει και την «Τζαμουριά» στους Αλβανούς...

    ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Τάξη πού είναι υπέρ της πολυτισμικότητος, του διεθνισμού και της Οικουμενικότητας είναι και κατά της καθαρότητας των Εθνών.

    Ή μήπως δεν ήσαν οι Συριζαίοι υπερ της εισβολής των Αμερικανών στην Γιουγκοσλαβία και του διαμελισμού της;;;

    - Δεν ειχαμε καμια αμφιβολια για την προδοτικη συμπεριφορα της ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.
    ΓΙΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝΕ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ.
    ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ......

    Λαθρο γομάρια & τομάρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το έργο του Βενιζέλου συνεχίζεται :
    - Μεγάλες επιβαρύνσεις από τις φορολογικές δηλώσεις, ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ
    - Μεγάλες αναδρομικές μειώσεις στις συντάξεις ( ετοιμάστε υπογλώσσια για παππούδες και γιαγιάδες, σε 2-3 μέρες έρχονται )
    - Έλλειψη φαρμάκων και ιατρών,αφού από 23/05 θα πληρώνουμε όλοι τα φάρμακα !
    - Εκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμοί της ΔΕΗ μένουν απλήρωτοι λόγω χαρατσιού, ενώ οι εφορίες αδυνατουν να εκκαθαρίσουν το χαράτσι σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν.
    - ο κόσμος συνεχώς ψάχνει για φτηνά προϊόντα, ενώ κανείς δεν κλείνει για διακοπές στα νησιά και σε τουριστικά μέρη, επειδή κάθε οικογένεια τρώει ότι έχει απομείνει για τα καθημερινά έξοδα. Και σε λίγο θα τρώει και από τα έτοιμα, για να πληρώνει τους φόρους του οικονομικού επιτελείου Βενιζέλου- Σαχινίδη-Π. Οικονόμου.
    Μέσα σε αυτό το χάος, στελέχη και ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ κινούνται προς όλες τις κατευθύνσεις εγκαταλείποντας το σάπιο κόμμα : κυρίως προς ΝΔ, Δημ. Αριστερά, Σύριζα και Ανεξάρτητους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαχλαμαρά, Μάνο, Ντόρα, Βενιζέλο, Καρατζαφέρη,

    ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ...

    ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΧΤΕΣ!!!!

    Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ, ΕΙΣΤΕ ΤΑ ΖΟΜΠΙ, ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ 40-ΧΡΟΝΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ...

    ΑΠΟΣΥΡΘΕΙΤΕ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ,ΤΗΣ SIEMENS ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ...

    ΑΠΟΣΥΡΘΕΙΤΕ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ ΖΩΑ, ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ!!!

    ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ "ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ", ΔΙΧΑΣΤΙΚΟ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ!!!!

    ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!!!!!!

    ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ, ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΑΧΡΕΙΟΙ,

    ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΦΘΑΡΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ,

    ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "ΔΟΛ"-ιε ΨΥΧΑΡΗΗΗΗΗΗΗΗ???

    "ΣΚΑΪ"- ΑΛΑΦΟΥΖΕΕΕΕΕΕΕΕ???

    "ΠΗΓΑΣΕ"- ΜΠΟΜΠΟΛΑΑΑΑΑΑΑ???

    ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ,

    ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΗΗΗΣ!!!

    ΒΑΡΩΝΟΙ???

    ΒΡΩΜΕΡΑ ΤΖΑΚΙΑΑΑΑΑΑΑ???

    ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ???

    ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ?????

    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ...

    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΒΑΡΑΤΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ...

    ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΟ 40%!!!!!

    ΟΣΟΙ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕΔΕΣ,

    ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ, ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, (ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ),

    ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΗΛΙΘΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΥΜΕΜΑ...

    ΟΣΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΟΣΑΚΟΥΛΟ ΜΠΕΝΙΖΕΛΟ,

    ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΕΡΚΕΛ, ΣΟΪΜΠΛΕ, ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!!!!!

    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ... ΖΩΑ!!!!!

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. η

    Ψ
    Ω
    Λ
    Ο

    β
    α
    ρ
    ι
    ο
    π
    ο
    υ
    λ
    ο

    σε χτύπησε ΕΣΕΝΑ

    μ
    υ
    α
    λ
    ο
    χ
    υ
    μ
    ε
    ν
    ε ...!!!!

    Μ
    Α
    Σ
    Τ
    Ο
    Υ
    Ρ
    Ω
    γ
    α
    μ
    η
    μ
    έ
    ν
    ε......ΝΕΚΡΟΦΙΛΕ

    ΤΟΥ

    Π
    Α
    Σ+
    Ο
    Κ
    ....ληγμένε !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση