GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H πολιτική κατάσταση και οι προοπτικές της...

Του Νίκου Κοτζιά. Το πρώτο ερώτημα: μόνιμη ή μη αλλαγή. Το πρώτο μεγάλο ερώτημα είναι αν το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί μια σοβαρή ένδειξη...

Του Νίκου Κοτζιά.

Το πρώτο ερώτημα: μόνιμη ή μη αλλαγή.Το πρώτο μεγάλο ερώτημα είναι αν το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί μια σοβαρή ένδειξη μεγάλων αλλαγών, ή είναι ένα αποτέλεσμα προσωρινού χαρακτήρα; Νομίζω ότι οι ηγεσίες των κομμάτων της διαπλοκής πιστεύουν, ορθότερα θέλουν να ελπίζουν, ότι η συντριβή των αριθμών τους είναι προσωρινή και στην επόμενη στροφή θα επιστρέψουν τα πράγματα «στη φυσιολογική τους κατάσταση». Σε μια τέτοια κατεύθυνση δείχνει να σκέφτεται η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που δεν έχει κατανοήσει το τι ακριβώς έχει συμβεί στην ελληνική κοινωνία και επιδιώκει με παιχνίδια και τερτίπια να θολώσει την εικόνα. Το μόνο που πετυχαίνει, βέβαια, είναι να τυφλώνεται. Από την άλλη, θα ήταν λάθος να μείνει κανείς με την αίσθηση ότι αυτές οι αλλαγές είναι οριστικές και αμετάκλητες και το μέλλον έχει ήδη προδιαγραφεί.
  Εκτιμώ ότι η χώρα βρίσκεται σε μια μεταβατική φάση αλλαγής του πολιτικού συστήματος. Τα νέα χαρακτηριστικά που έχει μπορούν να σταθεροποιηθούν αν επιδείξουν οι ηγεσίες των δυνάμεων που καταγράφουν δυναμική ενίσχυση πλούτο ιδεών, δημιουργικότητα στην επίλυση προβλημάτων, σταθερότητα αρχών και αξιών. Με άλλα λόγια, για τις νέες δυνάμεις, όπως είναι η ΔΗΜΑΡ, τα μικρά φιλελεύθερα κόμματα που συμβουλεύουν την Τρόικα (όπως η «Δράση») και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, καθώς και το κόμμα με τη μεγαλύτερη δυναμική αυτή την περίοδο, ο «ΣΥΡΙΖΑ», έχουν δημιουργηθεί νέες ευκαιρίες και συνθήκες παραπέρα ενίσχυσης. Αυτές οι εν δυνάμει δυνατότητες «ενίσχυσης» δεν πρέπει να γίνουν αντιληπτές ως εγγυήσεις ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Κάθε άλλο. Οι χειρισμοί που θα κάνουν οι πολιτικές δυνάμεις που ανέφερα τις επόμενες ημέρες, η προβολή λύσεων, η νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα θα μετρήσουν στο κατά πόσο οι νέες δυνατότητες θα γίνουν πραγματικότητα.
Έχει η ΝΔ προοπτικές; Η ηγεσία της ΝΔ δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που τις έδωσε η περίοδο διακυβέρνησης της Ελλάδας από τον Γ.Παπανδρέου. Έδειξε να μην μπορεί να αντισταθεί σε πιέσεις από το σύστημα εξουσίας της διαπλοκής, αλλά και της Τρόικας. Αυτό καταγράφηκε από το ακροατήριό της, το οποίο έμεινε, στην καλύτερη περίπτωση, με μεγάλα ερωτήματα, ενώ, στην χειρότερη περίπτωση, ένιωσε βαθιά απογοήτευση. Η προοπτική που έχει η ΝΔ είναι να μπορέσει να μαζέψει την «δεξιά πολυκατοικία». Αν δεν το κάνει άμεσα, τότε δυνάμεις όπως η «Δημοκρατική Συμμαχία», η τροϊκανή δράση και η «Δημιουργία» θα συμπτύξουν δίπλα της ένα νέο φιλελεύθερο κόμμα που πιθανό να λάβει 6-7% στις επόμενες εκλογές. Σε αυτή την περίπτωση η ΝΔ μπορεί να φροντίσει ώστε αυτό το νέο κόμμα να είναι σύμμαχος δύναμη και όχι αντίπαλος. Στα δεξιά της, η ΝΔ θα μπορούσε να αφομοιώσει το ΛΑΟΣ και να προσθέσει το 3% του τελευταίου στη σημερινή εκλογική της δύναμη. Προϋπόθεση είναι να μπορέσει να συμπιέσει τη «Χρυσή Αυγή». Για να το πετύχει θα πρέπει να μην επαναλάβει δύο λάθη της προηγούμενης προεκλογικής μάχης. Το πρώτο συνίσταται στο γεγονός ότι στη διάρκεια της εγκατέλειψε τη γραμμή του Κωνσταντίνου Καραμανλή (του Θείου) να μην ανοίγει άσκοπα μέτωπα με την αριστερά. Το δεύτερο στο ότι δεν επέβαλε δική της προεκλογική ατζέντα, αλλά υιοθέτησε αφενός εκείνη του ΠΑΣΟΚ, που ήταν συνταγή ήττας, και αφετέρου το μεταναστευτικό πρόβλημα με τρόπο που εξυπηρετούσε τη λογική της «Χρυσής Αυγής».
Βέβαια, τέλος, ως προς την ΝΔ, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι είναι πολύ πιθανό, σε επέμενες εκλογές, να έχει απώλειες ακόμα και από τα εκλογικά αποτελέσματα της 6ης Μαΐου, ιδιαίτερα αν δεν μπορέσει να ενισχυθεί με τις δυνάμεις που ήδη ανέφερα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε η ΝΔ θα οδηγηθεί απευθείας σε αλλαγή ηγεσίας που θα επιδιώξει την συνένωση του δεξιού πάζλ.
Επιστροφή στο παρελθόν ή η επανεμφάνιση του συνδρόμου της ΕΚ;Οι αισιόδοξοι στο ΠΑΣΟΚ νομίζουν ότι το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου είναι μια απλή επιστροφή στα χρόνια ίδρυσής του και ότι όπου να είναι με κάποιο κόλπο του Βενιζέλου θα ξαναμπεί μπροστά η μηχανή του χρόνου και θα ξαναρχίσει η ανοδική πορεία. Κάπου ξέχασαν ότι η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται. Και αν τυχόν αυτή γίνει, η τραγωδία του ΠΑΣΟΚ που συμπυκνώθηκε στην 6η του Μάη θα γίνει κωμωδία. Το ΠΑΣΟΚ δεν επέστρεψε στις ρίζες του, αλλά έχει πάρει την πορεία της Ένωσης Κέντρου των 45% του παππού Γ.Παπανδρέου, που οδηγήθηκε το 1974 στο 20,4% για να μειωθεί το 1977 στο 11, 9% και κατόπιν να εξαφανιστεί.
Το πρόβλημα είναι, ότι η δημοκρατική-πατριωτική παράταξη έχει μείνει χωρίς εκπροσώπηση. Ενώ το 1974-7 η πτώση της ΕΚ συνοδευόταν ταυτόχρονα με την εμφάνιση και ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ, σήμερα η πτώση του ΠΑΣΟΚ δεν συνοδεύεται από την εμφάνιση ενός νέου κόμματος στον αντίστοιχο χώρο. Πιθανό να μπορεί να παίξει αυτό τον ρόλο ο Συνασπισμός, λιγότερο ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση, ο Συνασπισμός έχει ακόμα ελλείμματα στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και των θεμάτων που συνηθίζεται να χαρακτηρίζονται ως εθνικά. Οι πρόσφατες πέντε προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την διακυβέρνηση της χώρας, έδειξαν ότι υπάρχει πρόβλημα ως προς τη διασύνδεση του οικονομικού με το διεθνές περιβάλλον και του κοινωνικού με τον πατριωτισμό, αφού δεν υπήρχε καμιά πρόταση ως προς την εξωτερική πολιτική και τα εθνικά θέματα.
Γνώμη μου είναι, ότι η ιστορική πτώση του ΠΑΣΟΚ, αυξάνει την αντικειμενική ανάγκη έκφρασης και διασύνδεσης του κοινωνικού, της κοινωνικής δικαιοσύνης και ανάπτυξης, με μια νέου τύπου οικονομία, μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και τη διασύνδεση των ζητημάτων της κυριαρχίας και της εξωτερικής πολιτικής με την ίδια την οικονομική ανάπτυξη.
 Και η αριστερά;  Η ενίσχυση της αριστεράς συνολικά, έκανε πιο εμφανή την έλλειψη ενότητας ανάμεσα στα διαφορετικά της τμήματα. Η διαλεκτική της ζωής είναι τέτοια και τόσο παράξενη που η λύση προβλημάτων του χθες, γεννά προβλήματα και διαφοροποιήσεις του σήμερα και του αύριο. Η αριστερά έχει χωριστεί στα τρία: σε εκείνη που έχει εμμονές με «την υπεύθυνη συμμετοχή στην διακυβέρνηση», εκείνη που δεν θέλει να «λερωθεί» με οποιαδήποτε σκέψη διακυβέρνησης και τέλος σε εκείνη που θέλει την διακυβέρνηση της αριστεράς. Η πρώτη αντίληψη, αν δεν προσέξει τους χειρισμούς της θα έχει απώλειες. Η δεύτερη, βρίσκεται ήδη στο ταμείο και πιθανό να πληρώσει μεγαλύτερο τίμημα από εκείνο που ήταν αναμενόμενο προεκλογικά.
Η τρίτη δύναμη στην αριστερά, ο Σύριζα, που είχε και τη μεγαλύτερη επιτυχία στις εκλογές, χάρη στην τολμηρή πολιτική του, και ακόμα περισσότερο στις ενωτικές διακηρύξεις του, έχει φορτωθεί ένα βάρος για το οποίο θα απαιτούνταν μεγαλύτερη συσσώρευση δυνάμεων με ποιότητα, γνώσεις και εμπειρίες. Κατά συνέπεια βρίσκεται απέναντι μιας απαίτησης και ιστορικής πρόκλησης να ενοποιηθεί το ταχύτερο ως κόμμα, να εγκαταλείψει να έχει το βλέμμα στραμμένο στις εσωτερικές ισορροπίες του και να κάνει άλματα πολιτικής ωρίμανσης. Αν δεν το κάνει, η ανάγκη συγκρότησης και ενίσχυσης ενός πατριωτικού-δημοκατικού φορέα που θα έχει ως στοιχείο προγράμματός του τη συνεργασία με την σημερινά αριστερά θα αυξάνει.
Μπλοκάρισμα πολιτικής ζωήςΑπό την αρχή της κρίσης υποστήριξα τη θέση ότι το κύριο πρόβλημα είναι το μπλοκάρισμα της πολιτικής. Όπως έδειξα αναλυτικά στο βιβλίο μου «Πολιτική Σωτηρίας» (Λιβάνης 2012) όσο η πολιτική είναι μπλοκαρισμένη, τόσο θα δυσκολεύεται η διαμόρφωση μιας αυθεντικής πολιτικής εξόδου από την οικονομική κρίση. Υποστήριξα και υποστηρίζω, ότι η κρίση συνδέεται και με μη οικονομικές αιτίες, όπως είναι η ακινησία ή και ανικανότητα, συχνά διαφθορά, των θεσμών, η κυριαρχία των συμφερόντων μιας μικρής ομάδας οικογενειών που ελέγχουν το πολιτικό σύστημα, η ανεπάρκεια μεγάλου τμήματος των πολιτικών δυνάμεων καθώς και μεγάλου μέρους του πολιτικού προσωπικού.
Οι εκλογές είναι ένας μηχανισμός που μπορεί να βοηθήσει να ξεμπλοκάρει το πολιτικό σύστημα. Μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής, το πολιτικό σύστημα μπορεί να κινηθεί. Σε αυτό είναι αποφασιστικός ο ρόλος της Αριστεράς. Ταυτόχρονα, όμως, και σε αυτές τις εκλογές αποδείχτηκε ότι ο σημερινός μεικτός εκλογικός νόμος αποτελεί στοιχείο μπλοκαρίσματος της πολιτικής σκηνής και πρέπει άμεσα να αλλάξει. Επιπλέον, η εκλογική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, κάνει πιο αναγκαίο από προηγούμενα την προώθηση της δημιουργίας ενός νέου πολιτικού φορέα που θα εκφράζει τις ανάγκες και τις ελπίδες του κοινωνικού- πατριωτικού ρεύματος, μιας νέας δημοκρατικής παράταξης. 

23 σχόλια

  1. ΔΑΣΜΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΝΟΜΕΡΟΥΣ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ρωτήσω κάτι??

    Το Πολιτικό Πτώμα, ο κωλοτούμπας Σαχλαμαράς, γιατί έχει αυτήν την χεσμένη φάτσα, αυτό το θλιμμένο ύφος, σαν να του έκατσε στο πρόσωπο ελέφαντας???

    Όσο βλέπω στα κανάλια τις κατσουφιασμένες, γεμάτες θλίψη, φάτσες της Τρέμη, του Πρετεντεράκου, του Καψή, του Μπάμπη Παπαδημητρίου, του Παπαχελά, της Στάη και λοιπών, όσο βλέπω το σκύλιασμα του φασίστα γιαουρτοφάγου Άδωνι Μπουμπούκου, από την μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ...

    ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΩ,

    ΠΟΣΟ ΣΟΦΑ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!!!!

    Τζων και κουρδιστήρι,

    ΕΓΕΡΘΗΤΩ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΗΤΩ,

    ΔΕΞΙΕΣ ΒΡΩΜΟΑΔΕΡΦΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ!!!

    ΤΟ ΚΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ, ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα φέρει κατάρρευση και άλλων χωρών λέει ο Ρομάνο Πρόντι!!

    Μία ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ «και άλλες χώρες θα αρχίσουν να καταρρέουν ως χάρτινος πύργος, υπό τα χτυπήματα της κερδοσκοπίας», υπογράμμισε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, σε συνέδριο που οργανώθηκε στην Φλωρεντία.

    Σύμφωνα με τον Πρόντι «η Ευρώπη γεννήθηκε με βάση την αλληλεγγύη, για να λαμβάνονται υπόψη τα προβλήματα όλων. Το να εγκαταλειφθεί η ενότητα είναι μια τεράστια οπισθοχώρηση».

    Όπως πρόσθεσε «η Ελλάδα αντιπροσωπεύει μόνο το 2% του ΑΕΠ της ζώνης του ευρώ, σίγουρα πολύ λίγο. Αν όμως εξέλθει του κοινού νομίσματος, η κερδοσκοπία, αφού καταβροχθίσει την Αθήνα, θα συνεχίσει να πεινάει: θα φτάσει στην Πορτογαλία, στην Ισπανία και στην συνέχεια στην Ιταλία και στην Γαλλία».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η σφοδρή επίθεση του Βενιζέλου στο συριζα, εξηγείται από τη διαρκή πτώση του πασοκ, προς τα αριστερά ( συριζα και δημ. αριστερά ) και προς δεξιά- κεντροδεξιά ( ΝΔ και ανεξάρτητοι έλληνες ).Προσπαθεί
    να σώσει κάτι από το σάπιο πασοκ,
    και να ρίξει τις ευθύνες σε άλλους, ενώ αυτός - με το χαράτσι και τις έκτακτες εισφορές και τις μεγάλες περικοπές - οδήγησε το πασοκ σε συντριβή.

    μιχάλης πρώην πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.
    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΝΕΑ ΠΤΩΣΗ.
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΕΙ ΠΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ, ΕΝΩ ΟΙ ΚΕΝΤΡΩΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΝΔ.

    ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΔΡΕΣ, ΕΝΩ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ.

    ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΔΟΣΗ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΛΕ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΟΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΠΟΛΛΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΗΤΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΚΕ, ΔΗΜ.ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ Χ.Α.

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ, ΔΗΣΥ, ΜΑΝΟ ΣΕ ΝΔ, ΕΝΩ Η ΝΔ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥΣ.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΨΗΦΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΑΣΟΚ, ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα φυσικα η ιδεωδης λυση θα ηταν ενας Μεταξας ,για να (μας) ξανακανει κρατος..

    Και να αρχισει τις εκτελεσεις της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια..

    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πασοκ

    Ο κοσμος δεν θελει παλι τωρα εκλογες

    ας μεινει η κυβερνηση Παπαδημου ακομα ως τοον Σεπτεμβρη!


    Τελειωσε
    στο Προεδρικό Μέγαρο η σύσκεψη των Αντώνη Σαμαρά, Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελου Βενιζέλου υπό τον Κάρολο Παπούλια,

    σε μία τελευταία προσπάθεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου

    ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΤΣΙΠΡΑΣ

    ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ

    ΤΟ BBC ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΣΙΠΡΑ

    ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΑΓΚΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΔΗΜΑΡ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙ ΤΟ ΚΚΚΕ\

    ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ...

    Μπορουσαν να σχηματισουν κυβερνηση η νδ και πασοκ με δημαρ
    χωρις τσιπρα....

    αλα δηθεν θελουν να "καψουν τον Τσιπρα"


    Τετοιεσς μαλακιες λενε οι νεοι συμβουλοι του Βαγγελη και δεν θα εχουν τι να πουν τον Ιουνιο

    ασε που οι Παπανδρεικοι πανε για αλλο κομμα!

    Ο κοσμος δεν θελει παλι τωρα εκλογες

    ας μεινει η κυβερνηση Παπαδημου ακομα ως τοον Σεπτεμβρη!

    Νικος πασοκ

    ΜΗΝΑΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πασοκ

    Ο κοσμος δεν θελει παλι τωρα εκλογες

    ας μεινει η κυβερνηση Παπαδημου ακομα ως τοον Σεπτεμβρη!


    Τελειωσε
    στο Προεδρικό Μέγαρο η σύσκεψη των Αντώνη Σαμαρά, Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελου Βενιζέλου υπό τον Κάρολο Παπούλια,

    σε μία τελευταία προσπάθεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου

    ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΤΣΙΠΡΑΣ

    ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ

    ΤΟ BBC ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΣΙΠΡΑ

    ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΑΓΚΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΔΗΜΑΡ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙ ΤΟ ΚΚΚΕ\

    ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ...

    Μπορουσαν να σχηματισουν κυβερνηση η νδ και πασοκ με δημαρ
    χωρις τσιπρα....

    αλα δηθεν θελουν να "καψουν τον Τσιπρα"


    Τετοιεσς μαλακιες λενε οι νεοι συμβουλοι του Βαγγελη και δεν θα εχουν τι να πουν τον Ιουνιο

    ασε που οι Παπανδρεικοι πανε για αλλο κομμα!

    Ο κοσμος δεν θελει παλι τωρα εκλογες

    ας μεινει η κυβερνηση Παπαδημου ακομα ως τοον Σεπτεμβρη!

    Νικος πασοκ

    ΜΗΝΑΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να ρωτήσω κάτι??

    Το Πολιτικό Πτώμα, ο κωλοτούμπας Σαχλαμαράς, γιατί έχει αυτήν την χεσμένη φάτσα, αυτό το θλιμμένο ύφος, σαν να του έκατσε στο πρόσωπο ελέφαντας???

    Όσο βλέπω στα κανάλια τις κατσουφιασμένες, γεμάτες θλίψη, φάτσες της Τρέμη, του Πρετεντεράκου, του Καψή, του Μπάμπη Παπαδημητρίου, του Παπαχελά, της Στάη και λοιπών, όσο βλέπω το σκύλιασμα του φασίστα γιαουρτοφάγου Άδωνι Μπουμπούκου, από την μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ...

    ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΩ,

    ΠΟΣΟ ΣΟΦΑ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!!!!

    Τζωωωωων Πουστόγερε και κουρδιστήρι,

    ΕΓΕΡΘΗΤΩ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΗΤΩ,

    ΔΕΞΙΕΣ ΒΡΩΜΟΑΔΕΡΦΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ!!!

    ΤΟ ΚΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ, ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πιστεύω ότι κάνει λάθος ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν αναλαμβάνει ευθύνες
    σε κυβερνητικό επίπεδο, πριν καταρρεύσουν τα έσοδα με 1 ακόμα
    μήνα προεκλογικό.
    Είναι ευκαιρία να αλλάξει 10 τομείς στην οικονομία ( αφού δεν πήρε
    απόλυτη πλειοψηφία για να εφαρμόσει εξολοκλήρου το πρόγραμμά του)
    και τώρα που φαίνεται ότι η Ευρώπη αλλάζει.
    Τώρα με τη στάση του, στέλνει τους περισσότερους κεντρώους, κεντροδεξιούς, δεξιούς ψηφοφόρους των δεξιιών και κεντροδεξιών κομμάτων προς τη ΝΔ, στέλνει όλο το κεντρώο πασοκ στο Σαμαρά.
    Σϊγουρα με τη στάση του εξαφανίζει το πασοκ και τη δημ. αριστερά, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι οι υπεύθυνοι ψηφοφόροι των κομμάτων αυτών θα κινηθούν προς το ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει ο κίνδυνος για τον ΣΥΡΙΖΑ να στραφούν και αυτή προς τη ΝΔ, για να αποτρέψουν αυτό που τους καλλιέργησαν εδώ και 2 χρόνια, το φόβο της χρεοκοπίας, οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ να μείνει καθηλωμένος και να ευνοηθεί η ΝΔ.
    Κάνω έκκληση στο ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Τσίπρα να το ξανασκεφτεί, να προσπαθήσει να αλλάξει όσο το δυνατόν περισσότερα, βελτιώνοντας ΑΜΕΣΑ την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανέργων και νέοπτωχων Ελλήνων και όχι μετά από 1,5 μήνα που μπορεί να έχουν αλλάξει όλα τα δεδομένα προς το χειρότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα Πολιτικά Πτώματα του Δικομματισμού έχουν σκυλιάσει...

    Να αναλάβει "ευθύνες" διακυβέρνησης ο Τσίπρας, δηλαδή να εφαρμόσει το μνημόνιο και να "κατακρεουργήσει" τη βούληση 1.060.000 ψηφοφόρων που τον ψήφισαν!!!!

    ΔΕΝ ΣΦΑΞΑΝΕ ΡΕ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΤΩΜΑΤΑ...

    Έχετε 168 βουλευτές με τον Κουβέλη - κάντε κυβέρνηση, αφού είστε τόσο υπέυθυνοι (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ!!!) και εφαρμόστε το μνημόνιο, γελοία λαμόγια, που καταστρέψατε την Ελλάδα!!!

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έντονοι διάλογοι

    Ο διάλογος που έγινε είναι χαρακτηριστικός και της έντασης που επικράτησε και της αυτοαναίρεσης του κ. Τσίπρα.

    Αντώνης Σαμαράς: δεν δέχεσαι να δώσεις ψήφο ανοχής, όταν εμείς τη δινουμε ακόμα και σε κυβέρνηση με την συμμετοχή σου;

    Αλέξης Τσίπρας: το Σύνταγμα είναι αμφίσημο (!!!)

    Βενιζέλος: Το άρθρο 84 του Συνταγμάτος δίνει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνηση μειοψηφίας (ακολουθεί ανάλυση του άρθρου)

    Αντώνης Σαμαράς (απευθυνόμενος στον Τσίπρα): Εγώ καταλαβαίνω από την σημειολογία όσων λες ότι επί της ουσίας δεν θέλεις να δώσεις ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση που θα επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο. Προηγουμένως έλεγες ότι επιδιώκεις το ανέφικτο για μια κυβέρνηση με το ΚΚΕ. Το ανέφικτο για μια κυβέρνηση επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου γιατί δεν το θέλεις τώρα που γίνεται;

    Σε δηλώσεις του εξάλλου στους δημοσιογράφους ο κ. Σαμαράς επέρριψε ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα για το διαφαινόμενο αδιέξοδο. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε:«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια για εξεύρεση λύσης. Δεν μπορώ να καταλάβω πού το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αρνείται να συμμετάσχει και να δώσει ψήφο ανοχής».

    Η δήλωση Σαμαρά

    «Εξήγησα στον κ. Τσίπρα ότι οι όροι που έθεσε δεν οδηγούν σε επαναδιαπραγμάτευση της πολιτικής του Μνημονίου, αλλά σε μονομερή καταγγελία της και άμεση πτώχευση της χώρας.

    Του επανέλαβα ότι είμαι διατεθειμένος να στηρίξω μια κυβέρνηση Σωτηρίας με τη συμμετοχή όλων, με στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την αλλαγή της πολιτικής του Μνημονίου.

    Του είπα ότι είμαι διατεθειμένος να δώσω ανοχή ακόμα και σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας, χωρίς τη δική μας συμμετοχή, με απαρέγκλιτο όρο την παραμονή μας στο ευρώ.

    Του επεσήμανα, ότι με την επιστολή που έστειλα στους δανειστές μας έθεσα για πρώτη φορά επίσημα αυτό που ως τότε δεν είχε τολμήσει να θέσει κανείς: Την ανάγκη αλλαγών – τροποποιήσεων – στην οικονομική πολιτική, ώστε να υπάρξει ανάκαμψη και να σταματήσει η ανεργία.

    Αυτό που ως πρόσφατα πολλοί μας έλεγαν ότι «δεν γίνεται»…

    Και οι εταίροι μας, με την αποδοχή της επιστολής μου εκείνης, το αποδέχθηκαν! Είναι λοιπόν, ένα «κεκτημένο» για την Ελλάδα, όχι κάτι που θα ’πρεπε να πάρουμε πίσω.

    Ο Ελληνικός λαός ψήφισε δύο πράγματα: παραμονή στο ευρώ και αλλαγή πολιτικής.

    Αυτή τη στιγμή, σε αυτά τα δύο αιτήματα καταφέραμε να έχουμε τη συμπαράταξη και πολλών άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

    Εκεί, λοιπόν, πρέπει να επιμείνει η Ελλάδα.

    Ο κ. Τσίπρας με την καταγγελία της σύμβασης ζητά κάτι εντελώς διαφορετικό, που απομονώνει την Ελλάδα από παντού.

    Δεν μου ζητά ο κ. Τσίπρας να αποσύρω την υπογραφή μου!

    Μου ζητά να δεχθώ την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και τη χρεοκοπία της χώρας. Κι αυτό δεν πρόκειται να το κάνω.

    Αλλά η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι μόνο να αποφύγουμε τα χειρότερα. Είναι να οδηγήσουμε τη χώρα μέσα από απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, σε πορεία Ανάπτυξης.

    Γιατί αυτή είναι η μόνη επιλογή που μπορεί να μας βγάλει από το Μνημόνιο!

    Και είμαστε η μόνη παράταξη που έχει Σχέδιο για την επιλογή αυτή».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το έσοδα του κράτους έπεσαν στο μισό το μήνα Απρίλιο. Μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν βουλιάξει και θα χρειάζονται και άλλα μέτρα. Αυτή είναι η αλήθεια.

    O ΣΥΡΙΖΑ, στο βωμό μιας διαφαινόμενης ( αλλά όχι σίγουρης ) πρωτιάς, θυσίασε την ευκαιρία να παίξει κυβερνητικό ρόλο και να ανατρέψει το μνημόνιο με στροφή στην ανάπτυξη και στην άμεση ανακούφιση των ασθενέστερων στρωμάτων.

    Τώρα αυτή την ευκαιρία έχει η ΝΔ, η οποία μπορεί να ζητήσει τη στήριξη Ανεξάρτητων Ελλήνων και Δημ. Αριστεράς, που δέχονται το ευρώ και ζητούν ΑΜΕΣΗ αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, χωρίς κατάρρευση της οικονομίας με νέες εκλογές σε 1,5 μήνα ! Ας αλλάξουν 10 τομείς της οικονομίας που συμφωνούν και, αφού σταθεροποιήσουν την οικονομία και την ανάπτυξη,και τη ΑΜΕΣΗ προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων, και τις αλλαγές στο μνημόνιο και στις δανειακές συμβάσεις, ας κάνουν μετά εκλογές. Δεν υπάρχουν χώροι για εγωισμούς και προσωπικά κίνητρα και προσωπικές αντιπαραθέσεις. Σε 1,5 μήνα, τίποτα μπορεί να μην είναι όρθιο.

    108+33+19= 160 ( και + 41 αν δεχτεί και ο χαρατσοΒενιζέλος ψήφο ανοχής )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πρόταση προς Σαμαρά και οικονομικό επιτελείο :
    Πάρτε 10 μέτρα ανάπτυξης και κοινωνικής προστασίας
    από το πρόγραμμα Ανεξάρτητων Ελλήνων και Δημ. αριστεράς,
    άμεσα εφαρμόσιμων και καταθέστε πρόταση κυβέρνησης ειδικού σκοπού για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και δανειακών συμβάσεων.
    Επειδή είναι αδύνατον να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα του κάθε
    κόμματος, βρείτε μια κοινή συνισταμένη σε οικονομικό επίπεδο,
    και κυβερνήστε, αλλάζοντας την υφεσιακή πολιτική της ανεργίας και του νεοπτωχισμού που εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα.
    108+33+19 ( και αν δεχθεί και το πασοκ +41 επιπλέον )= 160 ψήφους. Αφού τώρα στην Ευρώπη υπάρχει αλλαγή κλίματος και διάθεση επαναδιαπραγμάτευσης, δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία, πριν καταρρεύσουν τα έσοδα Μαϊου και Ιουνίου. ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μη τους φοβάστε ρε.
    Σκεφτείτε ότι οι πατεράδες μας περάσανε κατοχή και δεν έκαναν τεμενά σε κανένα πούστη.
    Υ.Γ. κοτζιά ο φίλος ο γιωργάκης που είναι και τι κάνει; η μαμά του είναι ακόμη εδώ; ή αναχώρησε ως πρώτο κλιμάκιο;....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στις 18 Ιουνίου δεν θα έχει το πασοκ ούτε τους μισούς βουλευτές εκεί, γιατί
    1) έρχεται το χαράτσι στη ΔΕΗ του 2012 στους λογαριασμούς, ενώ
    ξέρεις ότι δεν μπορούν να το πληρώσουν 1, 5 εκατομμύρια άνθρωποι, αυτό
    του 2011
    2) Άρχισαν οι φορολογικές δηλώσεις, ΚΑΝΕΙΣ δεν παίρνει επιστροφή με τα νέα τεκμήρια και τα μειωμένα αφορολόγητα, αλλά τους έρχεται να πληρώσουν και φόρους 500 , 1000 και άνω ευρώ, εκεί που πέρσι δεν πλήρωναν, αλλά έπαιρναν επιστροφή !
    3) Έρχονται οι αναδρομικές μειώσεις σε συνταξιούχους τον Ιούνιο, ενώ όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι με το ενιαίο φτωχολόγιο, έχουν χάσει από 500 έως 1.500 ευρώ το μήνα.
    4) Αυξάνεται ραγδαία η ανεργία, ενώ σε λίγες μέρες καταρρέουν οι κλαδικές συμβάσεις και έρχονται νέες μειώσεις παντού.
    5) Η αγορά δεν κινείται, ο τουρισμός δεν κινείται, λόγω της πολιτικής που εφάρμοσε ο κ. Βενιζέλος και όλα τα σπίτια δεν έχουν ρευστό, αλλά αντιθέτως ξοδεύουν τις καταθέσεις για να πληρώνουν φόρους, έκτακτες εισφορές και χαράτσια
    6) Έρχονται και οι παλιοί φόροι στα ακίνητα, οπότε η πλειοψηφία του 13, 1 % που ψήφισε πασοκ θα αλλάξει κόμμα, μη αντέχοντας αυτή τη φορολαίλαπα. Σάπισε την Ελλάδα, σάπισε το κόμμα, σάπισαν οι Έλληνες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΛΟΒΕΡΔΕ ΕΚΑΝΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ
    ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟ .ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΕ ΒΛΟΓΙΟΚΟΜΕΝΕ.ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ Σ΄΄ΑΡΕΣΕΙ .ΚΑΤΣΕ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑΣΟΥ.ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΜΠΑΤΑΞΗ.ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ
    ΟΠΟΥ ΣΑΣ ΓΟΥΣΤΕΡΕΙ ΔΙΝΕΤΕ .ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΠΕΤΑΧΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΥΤΟ ΤΡΕΜΕΤΕ.ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΡΑΤΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ.ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΒΟΥΝΑ.ΗΡΘΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΤΕ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ.ΕΕΕΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΣΙΜΠΙΣΗ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΑΘΕΜΙΤΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ .ΕΚΕΙ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    Η ΕΥΡΩΠΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΔΩΣΤΕ ΕΛΠΙΔΑ, ΚΑΝΤΕ ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΝ, ΜΕ ΤΟ 10,6% ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ. ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ, ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΑΙΕΝΤΟΛΟΓΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΞΥΝΟΜΟΥΡΗ ΠΗΓΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ.ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ.ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΤΑΤΑΡΟΣ ΔΙΚΟΛΑΒΟΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑΜΟΥ ΒΑΖΩ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΚΟΠΟΙΟ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΧΩΡΙΣ ΧΕΡΙΑ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καμμένο, άκουσε τη φωνή του Αλαβάνου, πάρε την ευθύνη της εξουσίας με βάση το οικονομικό πρόγραμμα των Ανεξάρτητων και οδήγησε την Ελλάδα σε ανάπτυξη και μερική αλλαγή των όρων μνημονίου και δανειακών συμβάσεων. Σχημάτισε κυβέρνηση ειδικού σκοπού με ΝΔ και Δημ. Αριστερά και σώστε τους Έλληνες. Τώρα η Ευρώπη ακούνε και δέχονται κάποιες αλλαγές. Τώρα, πριν είναι αργά για όλους μας.

    Μήνυμα Αλαβάνου σε Τσίπρα πως ''η Αριστερά οφείλει να πει στην κοινωνία πως έξοδος της Ελλάδας από το Μνημόνιο οδηγεί στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ με μια επώδυνη διαδικασία''.

    Σε σημερινό του άρθρο ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί πως ''Σε μια χώρα εξαρτημένη η σωστή ή λαθεμένη εκτίμηση για τις κατευθύνσεις και τα όρια των Μεγάλων Δυνάμεων (από τη δεξιά για να ευθυγραμμιστεί, την αριστερά για να εναντιωθεί) οδηγεί από τον θρίαμβο μέχρι την πανωλεθρία''.

    Ο Αλαβάνος τονίζει :'' Και με τον Ολάντ και τις προθέσεις του για ανάπτυξη και με ένα «όχι» των Ιρλανδών στο ευρωσύμφωνο, τα όρια τροποποίησης των όρων των δανείων είναι ελάχιστα και σε δευτερεύοντα σημεία, που δεν μπορούν να απαντήσουν στις άμεσες ανάγκες και στην κλιμακούμενη οργή του λαού. Δυνατότητα κατάργησης του μνημονίου δεν υπάρχει παρά μόνο εκτός Ευρωζώνης. Μια λάθος εκτίμηση εδώ για τα περιθώρια ευλυγισίας της Γαλλίας ή της Γερμανίας μπορεί να αποβεί μοιραία''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μπούτζουκας Θ.Τ Ηράκλειο Κρήτης

    Βλέπω όμως ότι παλεύουν αργια για το ευρώ φοβούμενοι ότι αν κατάρρευση το ευρώ , θα χάσουν πολλοί που έχουν τα λεφτά τους ΈΞΩ , γιατί όσοι τα έχουν στην Ελλαδα η σε άλλες χώρες θα τα πάρουν σε ευρώ άρα χαρτί υγείας,η νομίζουν ότι αν τα έχουν ευρώ σε Ελβετία Αγγλία η θα τους δώσουν εθνικά χρήματα; π.χ ελβετικά φράγκα ..

    Αυτό ΕΙΝΑΙ το μυστικό αν γίνει ατύχημα ΌΣΑ ΕΥΡΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΈΧΟΥΝ ΝΌΜΙΜΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΕΛΕΧΤΟΥΝ ΚΑΙ ΛΆΒΟΥΝ ΕΘΝΙΚΌ ΝΌΜΙΣΜΑ...ΤΑ ΜΑΎΡΑ ΤΟΝ ΟΦ ΣΟΡ ΘΑ ΟΔΗΓΟΎΝ ΚΑΙ ΣΕ ΦΥΛΑΚΉ... άρα εμείς δεν φοβίζουμε τον ΛΑΟΥΣ της Ευρώπης αλλά τους ελευθερώνουμε ..η ΜΕΡΚΕΛ ΣΗΜΕΡΑ ΗΤΗΘΙΚΕ ΜΕ ΠΑΝΩΛΕΘΡΊΑ ΣΕ ΕΚΓΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ..

    Μην δώσεις κανένα άλλοθι σε Ν.Δ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ. Οι ψηφοφόροι τους μπορούνε να μας ψηφίσουν ΑΛΛΟΥ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ οι ηγεσίες τους πρέπει να λογοδοτήσουν .. απλά και καθαρά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τζων,

    Γέρνεις. Μήπως τον παίρνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. The particular Bose 321 GS Show II: Is it on your behalf?


    Feel free to surf to my web page :: planetary

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση